Sari la conținut

Medic: La ce riscuri se expun persoanele care își sărută rudele decedate?

Un clip postat de Tik Tok de un medic din Moldova a stârnit un val de reacții. Acesta a explicat de ce nu ar trebui să fie sărutate persoanele decedate atunci când sunt conduse pe ultimul drum.

Deși pentru toți dintre noi este un mod de a ne lua la revedere de la persoana dragă, medicul Viktor Ivanovik ne explică riscurile la care ne expunem când sărutăm un mort.

„Niciodată nu săruta pe cel răposat! 9 ore după deces, țesutul corpului începe să se descompună. Bacteriile corpului în stare de descompunere prind să iasă la suprafață. Factori de risc: pierderea mirosului, practic în totalitate!”, a scris medicul Viktor Ivanovik, pe contul personal de TikTok.

Videoclipul cu explicațiile Viktor Ivanovik a devenit viral în mediul online, iar reacțiile nu au întârziat să apară.

Citeste si:

Majoritatea internauților au apreciat sfaturile medicului, însă au recunoscut că nu au ținut cont de astfel de riscuri, atunci când s-au aflat în asemenea situații: „Mi-am pupat tatăl și aș mai face-o de un milion de ori! Pot să pierd și gustul și mirosul, este tatăl meu!”, „Sincer, nu cred că rezistă cineva să nu își pupe părintele pe mână sau frunte ultima oară. Eu am pupat mâna tatălui meu pentru ultima oară”, „Este greu când te desparți de cineva drag.

Spre exemplu un copil, mamă, tată, frate, etc. Poate aveți dreptate științific, dar într-o asemenea situație e greu”, „Cele mai bune sfaturi de care sunt 100% satisfăcut și le respect”, au fost doar câteva dintre comentariile internauților, publicate pe contul de TikTok al doctorului Viktor Ivanovik.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.