Sari la conținut

Medic: Monorgia este unul dintre cele mai comune semne ale cancerului

Cancerul de col uterin provoacă aproximativ 3.200 de noi victime în fiecare an în Marea Britanie, ducând la aproximativ 850 de decese anual. Din fericire, cunoașterea semnelor de avertizare ale acestei afecțiuni mortale și participarea la screening-uri sunt primii pași în identificarea acestui cancer. Un medic a spus că menoragia ar putea suna alarma.

De la fumat la o dietă nesănătoasă, există diferiți factori declanșatori pentru modificări ale genelor care controlează modul în care funcționează celulele tale, în special modul în care cresc și se divid.

Cu toate acestea, există și câțiva viruși care pot declanșa acest proces descurajant, ducând la cancer.

Directorul senior de litigii al Patient Claim Line, Kate Goodman, a declarat: „Cancerul de col uterin se găsește oriunde în colul uterin, care este deschiderea dintre vagin și uter.

Majoritatea cancerelor de col uterin sunt cauzate de o infecție cu anumite tipuri de HPV.”

De aceea, dr. Radhika Vohra, medic generalist la Spire Gatwick Park Hospital, a cerut să obțină un vaccin HPV care să vă protejeze împotriva anumitor tipuri de cancer.

Dr. Vohra a spus: „Aceasta include anumite tipuri de cancer de gură, gât, anal și genital și cancer de col uterin”.

Care sunt semnele cancerului de col uterin?

Unul dintre cele mai „des întâlnite” simptome ale cancerului de col uterin este menoragia, conform medicului.

Menoragia descrie sângerare menstruală mai abundentă sau mai lungă decât de obicei.

Sângerările anormale care apar după contactul intim, între menstruații sau după menopauză pot fi, de asemenea, semne de alarmă.

În afară de sângerarea vaginală, este posibil să începeți să observați și scurgeri vaginale.

Dr. Vohra a spus: „Alte simptome comune includ durerea în timpul actului intim și durerea în zona pelvină, spatelui și/sau abdominală.”

Goodman a adăugat: „Ar trebui să solicitați o întâlnire cu medicul dumneavoastră de familie dacă aveți modificări ale secrețiilor vaginale, sângerării sau durerii.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel