Sari la conținut

Medic: „multe femei mă întrebă în ultimele zile: cum scap de vergeturi?” Iată răspunsul

Din cuprinsul articolului

Cuvântul de ordine al ultimelor zile a fost „vergeturi”. Totul a pornit de la declarația șocantă a vloggerului George Buhnici care a susținut că femeile care merg la plajă nu ar trebui să aibă vergeturi și celulită și ar fi bine să meargă mai mult la sală.

În acest context, doctorul Adina Alberts a împărtășit pe paginile de socializare  ce soluții există contra vergeturilor:

„Multe doamne mă întreabă în această perioadă:

“Vă rog recomandați-mi un produs bun de colagen. Vreau să slăbesc 30 de kg și nu vreau vergeturi pe coapse. Mulțumesc. “

Iată răspunsul:

Este tardiv să vă gândiți la vergeturi. Acestea deja există și s-au format atunci când ați acumulat kilogramele în plus. În acest moment sunt poate puțin evidente, dar ele sunt acolo. Și vor deveni foarte vizibile atunci când veți slăbi.

Niciun produs cu colagen, cu administrare orală sau de aplicat pe piele, nu are niciun efect asupra vergeturilor mature. Acestea se pot estompa doar chirurgical, prin excizie directă a zonelor de piele afectate, dar rămân cicatrice.

Un chirurg plastician poate evalua situația dvs și vă poate recomanda cea mai bună abordare!

Alte proceduri minim invazive, de tipul peelingurilor, laserului, injectabilelor sau chiar tatuarea locoregională, pot fi luate în discuție”, a explicat doctorul Adina Alberts.

Ce sunt vergeturile?

Potrivit cronosmed.ro, vergeturile sunt un tip de cicatrice care apar in momentul in care pielea se intinde sau se micsoreaza brusc, adica atunci cand iei rapid in greutate sau slabesti mult brusc, in timpul sarcinii, in perioada pubertatii (cresterea in inaltime) sau pe fondul unei predispozitii genetice.

Schimbarile acestea abrupte provoaca un stres la nivelul pielii, care contine fibre de colagen (mentin fermitatea pielii) si de elastina (confera elasticitate).

Fibrele se rup si apar cicatricele in tesuturile profunde ale pielii, iar la suprafata dermei se vad precum niste linii alb-sidefii sau roz-violacee. In urma acestor rupturi, pielea incearca sa se refaca si, astfel, apar vergeturile.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: