luni, septembrie 26, 2022

Ni se reamintește constant că una dintre cele mai importante părți ale promovării sănătății este să bei suficientă apă. Pe lângă faptul că vă menține hidratat corespunzător, apa are atât de multe beneficii: vă poate stimula metabolismul, vă poate oferi energie, îmbunătăți pielea, reduce balonarea și multe altele. Poate fi, de asemenea, un instrument important pentru cei care încearcă să slăbească.

Te-ar mai interesa: Tradiții: Ce să faci să-ți crească părul lung și b...

Dar, în ciuda faptului că știm toate acestea, uneori să bei apă poate fi o corvoadă, mai ales când nu îți este sete. Uneori ai nevoie doar de puțină aromă pentru a condimenta lucrurile.

Nutriționistul Lisa Young și autoarea cărții Finally Full, Finally Slim, vorbește despre patru dintre cele mai bune moduri de a vă infuza apa cu arome naturale care vă vor determina să beți mai multă apă, maximizând în același timp potențialul său ca instrument pentru pierderea în greutate.

Apă cu lămâie

Sucul care dizolvă pietrele la rinichi

Pe lângă faptul că dă apei  un gust răcoritor, lămâia este, de asemenea, încărcată cu vitamina C antioxidantă.

Te-ar mai interesa: Respirația care miroase a ou putred poate ascunde ...

Cercetările publicate în Nutrition & Metabolism (London) Journal au sugerat că femeile cu deficiență de vitamina C au fost asociate cu măsurile de obezitate și adipoziție – supraponderalitate severă sau morbidă.

Young subliniază că lămâia conține și D-limonen. Acest compus chimic, care se găsește în mod natural în coaja fructelor citrice, are proprietăți anticancerigene și poate ajuta, de asemenea, la calmarea arsurilor la stomac.

Te-ar mai interesa: Corpurile de iluminat joacă un rol important în pr...

Apă cu castraveți

Te-ai întrebat vreodată de ce atâtea spa-uri de lux par să aibă întotdeauna o cuvă uriașă de apă de castraveți? Un adaos răcoritor la orice băutură, castravetele este un fruct ușor și crocant (așa e, de fapt este un fruct!) care se întâmplă să fie grozav și pentru pierderea în greutate.

„Castravetele este bogat în apă și are un conținut scăzut de calorii”, spune Young. „De asemenea, poate ajuta să acționeze ca un diuretic și să scape de retenția de lichide”.

Te-ar mai interesa: Cum poti utiliza inteligent spatiul dintr-un depoz...

Un castravete conține aproximativ 38,3 grame de apă. Conținutul său ridicat de apă îl face un aliment cu densitate energetică scăzută, ceea ce vă ajută să vă simțiți plin, în timp ce numărul scăzut de calorii îl face o gustare excelentă pentru eforturile de slăbire.

În plus, potrivit unui studiu publicat în revista Nutrients, consumul de alimente cu densități energetice mai mici poate fi asociat cu pierderea în greutate.

Te-ar mai interesa: Meghan Markle s-a plâns că familia regală NU a plă...

Apa cu mentă

tratamente naturiste pentru indigestie

Această plantă este mai mult decât o garnitură care miroase încântător.

„Menta conține proprietăți antiinflamatoare și poate, de asemenea, calma indigestia și suprima pofta de mâncare”, spune Young.

Într-un studiu publicat în revista Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, extractele de plante au fost cercetate în legătură cu a ajuta la tratarea și prevenirea obezității.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că aceste resurse naturale au capacități antioxidante puternice care pot ajuta atât la tratamentul, cât și la prevenirea obezității.

Menta este, de asemenea, una dintre cele 39 de plante raportate în Medicina Tradițională Arabă Palestiniană din Ierburi (TAPHM) pentru a fi utilizate pentru pierderea în greutate.

Mere și fructe de pădure

Merele și fructele de pădure sunt delicioase de la sine, dar aceste fructe fac și o combinație puternică atunci când sunt adăugate în apă.

Young explică că merele și fructele de pădure sunt bogate în fibre și sărace în calorii – ambele calități care completează pierderea în greutate.

O cană de afine conține 3,6 grame de fibre, sau 14% din valoarea zilnică recomandată, în timp ce o ceașcă de măr feliat are aproximativ 2,6 până la 3 grame de fibre, sau ~10 până la 11% din ceea ce aveți nevoie într-o zi, ceea ce face ambele din aceste fructe surse excelente de fibre.

Alimentele bogate în fibre sunt digerate într-un ritm mai lent decât alimentele cu conținut scăzut de fibre, ceea ce înseamnă că vă mențin să vă simțiți mai satul mai mult timp.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private