miercuri, iunie 23, 2021

Într-o conferință de presă ținută cu puțin timp în urmă în spitalul din Cluj unde sunt tratați medicii și copilotul răniți în accidentul din Munții Apuseni, invitat special, prin telefon, a fost unul dintre

medicii răniți: dr. Valentin Calu.

La întrebarea care ar fi fost deznodământul dacă cei trei moți nu i-ar fi găsit, dr Calu a spus că acesta este „un subiect extrem de emoționant. Am un respect enorm pentru acei oameni, nu vă pot spune ce am simțit când ne-am dat seama că sunt în pădure și ne caută. Și-au dat hainele de pe ei ca să ne îmbrace. Au venit chiar când focul făcut de noi aproape se stinsese. Nu am fi supraviețuit mult timp după acel moment. Sunt oameni deosebiți, nu am cuvinte să le mulțumesc”.

Medicul a mai pus că i se pare dificil să fie pacient. „Oriunde te-ai afla, boala

e o problemă, nu o bucurie. Fac ce mi se spune, sunt ascultător, mă supun deciziilor medicale. Când mă voi întoarce la activitatea mea, mă voi gândi de două ori înainte de a prescrie anumite investigații…”

„Unul dintre colegi m-a împins din avion”

Dr. Calu a mai declarat că nu își amintește exact momentul prăbușirii, pentru ca și-a pierdut cunoștința. „Țin minte că am sunat-o pe dr. Safta (managerul spitalului Elias). După aceea a început să îmi sune telefonul și s-a descărcat. Imediat după prăbușire mi-am pierdut cunoștința, unul dintre colegi m-a împins din avion”.

Ultimele stiri

Parteneri