Sari la conținut

Medic român: 3 analize pe care barbații ar trebui să le facă anual

analizele medicale
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Analize medicale de prevenție

3 analize pe care barbații ar trebui să le facă anual. Vasi Rădulescu, medic și scriitor, a vorbit despre investigațiile pe care bărbații ar trebui să le facă periodic.

„1. Verificarea zahărului din sânge

Verificările anuale pentru nivelurile de glucoză sunt imperative pentru bărbați pentru a-și reduce probabilitatea de boală cardiacă semnificativă”, spune Schlachter. Diabetul, o boală cronică caracterizată prin creșterea nivelului de zahăr din sânge, crește foarte mult riscul de boli de inimă și alte complicații, cum ar fi leziuni la rinichi și disfuncție erectilă din cauza leziunilor nervoase.

Testarea anuală a glucozei servește drept cea mai bună metodă de diagnosticare a diabetului înainte ca acesta să devină prea avansat. „Mulți bărbați aflați la debutul diabetului zaharat și / sau un diagnostic de diabet zaharat pot gestiona afecțiunea în mod adecvat prin dieta și exerciții fizice”, adaugă Schlachter. „Dacă stilul de viață cu dietă și exerciții fizice nu este suficient, există medicamente orale și / sau insulină care pot fi utilizate pentru a ține sub control boala.”

2. Verificarea pielii

Bărbații cu antecedente familiale de cancer de piele sau care au avut arsuri solare semnificative când erau mai tineri, prezintă un risc crescut de cancer de piele. Schlachter spune că cancerul de piele poate afecta bărbații de orice vârstă. „Este foarte important să faceți controale anuale ale pielii de către un dermatolog. La domiciliu, bărbații ar trebui să urmărească cu atenție alunițele și semnele de naștere, deoarece ușoare modificări pot avea o semnificație importantă ” , a spus ea. „Este esențială utilizarea consecventă a protecției solare.”

3. Testul PSA

Un bărbat din șapte va dezvolta cancer de prostată. În afară de cancerul de piele, este cea mai comună formă de cancer la bărbații americani. Antigenul specific prostatei sau testul nivelului de sânge al PSA, împreună cu examenele rectale digitale (tușeul rectal), sunt cel mai bun mod de a detecta cancerul de prostată. „Toți bărbații cu vârsta cuprinsă între 50 și 70 de ani ar trebui verificați anual”, a spus ea. „Dacă un bărbat are antecedente familiale de cancer de prostată sau antecedente necunoscute, testarea PSA ar trebui să înceapă la vârsta de 40 de ani”, a scris Vasi Rădulescu pe drvasiradulescu.ro.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: