miercuri, mai 31, 2023

Pentru că au apărut extrem de multe speculații în legătură cu starea psihică a lui Vladimir Putin, psihiatrul Gabriel Diaconu a hotărât să îl analizeze pe președintele Rusiei.

„Putin-omul cred că îndeplinește criterii pentru mai multe diagnostice psihiatrice. Putin-președintele este, de bună seamă, un hibrid între om și funcție. Nu există pe această lume vreun președinte de stat care să fie de capul lui.

Te-ar mai interesa: Horoscop 31 mai 2023. Noi oportunităţi şi multe su...

Drept urmare, Putin-președintele, reprezintă un agregat între om și oamenii dimprejurul lui și pozițiile de putere și ce mai rămâne din voința lui după ce s-a intersectat cu a altora.

Putin-legenda ne lasă să credem că taie și spânzură și nimic împrejurul lui nu mișcă. Nici musca nu zboară dacă Putin nu-i dă voie.

Asta este o fantasmă a poporului lui și, într-o anumită măsură, a anumitor oameni care se uită la el ca la un despot absolutist. Nu e un despot absolutist”, a apreciat psihiatrul Gabriel Diaconu la Digi 24.


Ce spune psihiatrul despre ultimele decizii ale lui Putin?

Mai mult decât atât, Gabriel Diaconu a fost atent și la ultimele decizii ale lui Putin, explicând că acestea au fost „iraționale”.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

„În ultima vreme, dacă e să ne uităm strict la comportament, a avut ieșiri iraționale. Începând cu discursul lui fluviu privind drepturile istorice ale Rusiei asupra Ucrainei.

Chiar dacă ar fi să zici că a fost președintele care a vorbit, că a fost legenda care a vorbit, în spatele celor două filtre se află omul Putin care era pe deplin angajat. (…)

Ce fac aliații NATO, fără să fie implicați în conflict și fără să meargă în apartamentul lui Putin, metaforic vorbind, este să încerce să îl convingă, să îl persuadeze, să îl canalizeze treptat – irațional, rațional, contează mai puțin, către o decizie spre binele lui.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

Asta e o chestiune foarte interesantă. Foarte rar poți să întâlnești pacienți psihiatrici care în tot demersul asta să caute să-și facă rău. Cu o singură excepție: sinucigașii.

Întrebarea pe care nu și-a pus-o nimeni despre Putin e dacă are o fantezie suicidară. Eu, printre alte lucruri pe care le-am făcut, a fost să mă specializez în suicid.

Or, la momentul de față, dacă e să existe o îngrijorare, este că în tot acest demers, vizibil catastrofic pentru regimul lui, pentru cariera lui, o sinucidere în direct carevasăzică, Putin perseverează.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

Și când ai de-a face cu un pacient agitat hetero-agresiv este într-un fel, pentru că ți-e teamă că o să ia un par din gard și o să spargă mobilierul și o să atace vecinii, cam cum face Putin acum.

Dar când ai de-a face cu o persoană care în actul lui hetero-agresiv devine autoagresiv, riscul este deodată mult mai mare”, a completat Gabriel Diaconu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private