Sari la conținut

Medic român: Vom da cu toții piept cu virusul în următoarele luni. Știința nu ne iartă

test Covid
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome Covid care pot fi ușor confundate cu alte afecțiuni

Vasi Rădulescu, medic român, a transmis un avertisment sumbru în ziua în care România a înregistrat un record absolut în ceea ce privește cazurile de COVID-19.

„34.255 cazuri în ultimele 24 de ore. Probabil peste 100.000 în realitate. Aproape 100 decese. Vom da cu toții piept cu virusul în următoarele luni.

Cei nevaccinați și cu factori de risc pot umple statistica la decese, din păcate. Cei tineri, verzi, nevaccinați – loterie.

Cei bine informați, responsabili, cu booster făcut -> trecere relativ ușoară prin boală”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe contul său de Facebook.

34.255 va fi depășit și oficial. E oricum depășit neoficial, știm asta. Unii cred că au răceli, nu se testează, nu anunță nimic, ba mai și ies din case.

Vom trece urât și prin valul 5. Cum ziceam cândva, știința nu ne iartă și ne așază la locul nostru”, a conchis Vasi Rădulescu.

După acest val poate avem și-un pic de noroc și nu apare vreun monstru de tulpină. Dacă nu apare, imunitatea acumulată acum poate duce la topirea pandemiei.

Adică fix ce ne dorim cu toții după doi ani pe care nici măcar nu-i putem încă cuprinde la adevărata lor nenorocire. Faceți booster, aveți grijă cu măsurile ca până acum”, scria medicul Vasi Rădulescu într-un alt mesaj publicat pe contul de Facebook.

Începe vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani

Astăzi începe şi în România vaccinarea anti-COVID a copiilor între 5 şi 11 ani, însă interesul este foarte scăzut, la fel ca şi la restul populaţiei eligibile.

Doar 3.300 de programări au fost făcute până acum pe platforma online. În ziua vaccinării, copilul primeşte scutire pentru cursuri, iar unul dintre părinţi, cel care îl însoţeşte pe minor la centrul de vaccinare, beneficiază, la cerere, de zi liberă din partea angajatorului.

Între timp, în ţara noastră s-au raportat cele mai multe cazuri noi de COVID de până acum, aproape 19.700. De asemenea, au fost anunţate alte 44 de decese, în schimb doar puţin peste 3.000 de persoane au făcut prima doză de vaccin în 24 de ore.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel