Sari la conținut

Medic: Semnul de alarmă al colesterolului ridicat pe care îl simți în piept

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Colesterolul ridicat poate pune bazele unor probleme grave de sănătate, de la boli de inimă până la accidente vasculare cerebrale.

Prin urmare, substanța grasă trebuie ținută sub control pentru a evita apariția acestor probleme.

În timp ce colesterolul ridicat nu este unul care să își facă o intrare în forță, acesta poate trage semnale de alarmă odată ce începe să se acumuleze.

Din fericire, Dr. Emeka Okorocha a împărtășit un semn de steag roșu care ar putea deține indicii.

Dr. Okorocha a spus: „În timp, un nivel ridicat de colesterol poate duce la multe probleme de sănătate diferite care pot prezenta simptome.

„Colesterolul ridicat înseamnă, în esență, că nivelul de lipide, sau grăsimi, din sânge este prea ridicat.

„Cu prea multe lipide, acestea încep să se acumuleze în jurul corpului. Nivelul ridicat de colesterol duce la acumulări de grăsimi în artere, îngustându-le și ducând la scăderea fluxului sanguin.

risc de a dezvolta boli de inima
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Dureri în piept

„Pe măsură ce arterele devin mai înfundate, acest lucru poate duce la dureri în piept.”

Cu toate acestea, medicul a precizat că substanța grasă nu declanșează multe semne de avertizare în majoritatea cazurilor.

Prin urmare, cea mai fiabilă modalitate de a vă determina nivelurile rămâne un test de sânge.

„Este important să vă monitorizați nivelurile cu mult înainte de apariția unor probleme grave”, a adăugat Dr. Okorocha.

Odată ce vi se confirmă acest diagnostic, există multe modalități de a ține sub control substanța grasă, inclusiv o dietă sănătoasă.

„Cel mai important lucru pe care îl poate face oricine pentru un nivel sănătos al colesterolului este să mențină un stil de viață sănătos prin alimentație sănătoasă și exerciții fizice”, a spus medicul, potrivit Express.

El a recomandat să se opteze pentru fructe de pădure, în special mure, deoarece acestea pot reduce „semnificativ” nivelul colesterolului „rău”.

Dr. Okorocha a spus: „Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt bogate într-un număr de polifenoli – compuși care ajută la reducerea acumulării de colesterol și la scăderea riscului de boli de inimă.

„În plus, sunt ușor de integrat în dieta dumneavoastră, fie că le presărați la micul dejun, le amestecați într-un smoothie, le dați profunzime unei mâncăruri sărate sau le savurați în stare crudă.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel