duminică, decembrie 4, 2022

Un medic stomatolog a fost trimis în judecată de procurori pentru infracțiunea de neglijență în seviciu, după ce a scăpat în gâtul unei paciente o șurubelniță pentru implant.

Potrivit publicației Corriere del Veneto, citat de Infoactual, o pacientă din Italia a avut parte de un incident neplăcut. Medicul stomatolog a scăpat șurubelnița în gâtul femeii, iar aceasta a înghițit-o din reflex.

Te-ar mai interesa: Secret de la dr. Bilic. Cum ne păstrăm organismul ...

Medic trimis în judecată pentru neglijență! Este legat de o ustensilă scăpată în gâtul unei paciente

Episodul s-a petrecut în urmă cu 5 ani, dar a ajuns în atenția presei abia în urmă cu câteva zile, când medicul stomatolog italian Mauro Scaravelli, în vârstă de 63 de ani, a apărut în fața judecătorilor pentru neglijență în serviciu.

La recomandarea medicului, femeia a fost nevoită să consume medicamente laxative (dar și cortizon pentru a evita o infecție) cu scopul de a elimina instrumentul medical.

Totuși, pacienta putea fi supusă unei operații chirurgice pentru a scoate șurubelnița din stomacul ei, însă laxativele și-au făcut treaba în final. Instrumentul medical a fost eliminată pe cale naturală.

Te-ar mai interesa: Rețeta zilei: Cimbru, busuioc și mărar, elixir pen...

Femeia l-a denunțat pe stomatolog pentru neglijența sa, iar acesta a fost trimis în judecată.

Medicul ar fi putut evita această greșeală

În cadrul procesului, un stomatolog expert, chemat pentru a depune mărturie ca și consultant din partea pacientei, a confirmat că doctorul Scaravelli ar fi putut evita această greșeală fie întorcând capul pacientei într-o parte, fie folosind un fel de „baraj” special pentru aceste situații.

Te-ar mai interesa: Ce boală ai dacă ai cearcăne în jurul ochilor. Mer...

Un caz similar a avut loc și în România. Un medic din municipiul Timişoara a uitat o spatulă în abdomenul unei paciente după o intervenție chirurgicală. Ustensila medicală a fost descoperită după patru ani de la operație.

Medicul a fost nevoit să plătească daune paciente, după 15 ani de la intervenția chirurgicală pe care i-a făcut-o.

La scurt timp după operație, femeia a început să facă numeroase investigaţii medicale din cauza durerilor abdominale. Între anii 2007-2011, pacientei i-au fost făcute inclusiv radiografii abdominale, cu ocazia cărora nu s-a descoperit niciun corp străin în corp.

Te-ar mai interesa: La ce trebuie să fim atenți când consumăm miere și...

La mai bine de patru ani de la operaţia de histerectomie, unul dintre medicii chirurgi de la Spitalul Judeţean Reşiţa a descoperit atunci că în corpul pacientei se află o spatulă de aproximativ 20 de centimetri, relatează adevarul.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private