Sari la conținut

Medic: Uite ce se întâmplă în organism când bei apă rece

apă cu gheață
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Apă cu gheață

„Dacă ți-aș spune că în tot acest timp ai băut incorect apă? Da, ți se poate părea ciudat, dar sunt mai multe greșeli care îți pot provoca multe probleme digestiei și sunt legate de consumul incorect de apă. ”, spune medicul.

Unele greșeli sunt adesea făcute când se bea apă , ceea ce poate dăuna sănătății. Dr. Filatov spune că a bea apă în picioare este una dintre cele mai mari greșeli pe care le face toată lumea.

S-a dovedit științific că a bea în picioare este nefiziologic. Este mult mai bine să faci asta în poziție șezând, pentru că altfel crește riscul de a dezvolta reflux gastric.

O altă greșeală pe care medicul spune că o fac mulți oameni este să bea apă fără să-i fie sete.

apa cu gheață, periculoasă
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

„Dacă bei apă doar așa – acum este foarte la modă să menții echilibrul de hidratare al organismului fără o nevoie vitală. Acest lucru este greșit și foarte periculos”, spune specialistul.

Dr. Filatov definește apa potabilă dintr-o singură respirație ca fiind ceva foarte periculos: „O cantitate mare de apă consumată poate dilata rapid stomacul. Acest lucru contribuie la perturbarea sfincterului cardiac, spune expertul.

O altă greșeală, consumul de apă rece

„Bei adesea apă rece – această apă face ca vasele de sânge și capilarele să se îngusteze, ceea ce poate duce la malabsorbție și poate încetini procesul digestiv. Așa că nu face aceste greșeli dacă prețuiești sănătatea ta!”

Consecințele deshidratării

Din timpuri imemoriale, în tradițiile medicinei orientale, cauza principală a majorității bolilor a fost considerată a fi lipsa de apă în organism. Adică, persoana a băut niște apă. Lipsa apei duce la perturbarea activității tuturor organelor și sistemelor.

Corpul semnalează lipsa apei și apar următoarele simptome:

  • senzație de sete, gură uscată;
  • deteriorarea digestiei, constipație, aciditate crescută a sucului gastric;
  • creștere în greutate;
  • nisip în vezica biliară și ficat;
  • nisip în rinichi;
  • păr uscat, piele, unghii;
  • fisurarea rosturilor;
  • depozite de sare;
  • vedere neclara;
  • dureri de cap, migrene.

Lipsa apei afectează în primul rând funcționarea creierului, funcțiile sale de reglare și cognitive, deoarece acest organ este format din 80% apă.

Potrivit expertului, bolile cauzate de deshidratare includ: obezitatea; boli cardiovasculare – ateroscleroza, bolile coronariene; diabet,  tuse uscată, astm bronșic;
alergie, uscarea cristalinului ocular, cataractă, depresie și demență senilă.

Nu numai cantitatea de apă este importantă, ci și modul în care este utilizată. Este obligatoriu să bei 1-2 pahare de apă imediat după trezire pentru a restabili echilibrul hidric.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel