Sari la conținut

Medic: vaccinarea nu oprește pandemia, iar în în spitale ajung tot mai mulți vaccinați

vaccinare anti-covid
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cele 3 boli transmisibile ce pot fi prevenite prin vaccinare

Prezentă la Marius Tucă Show, Dr. Mihaela Secară a declarat că vaccinarea nu va opri pandemia, întrucât, în spitale ajung „tot mai mulți vaccinați”. Medicul s-a poziționat împotriva vaccinării obligatorii și i-a îndemnat pe părinți să aștepte între 5 și 7 ani înainte de a administra vaccinul copiilor.

„Decidenții ar trebui să ia în considerare că la un moment dat pot fi întrebați pe ce baza au susținut afirmația că cineva care are certificatul verde poate intra sau poate participa la o anumită activitate având în vedere că persoana putea fi contaminată. Și acest lucru este evident. Și o să spună pentru că era vaccinat. Și o să vin să răspund nu ați văzut cât de mulți oameni au făcut boală și el transmis-o? Noi dăm așa-zisul certificat verde ca să oprim transmiterea. Dacă vrem să oprim transmiterea acest lucru nu funcționează. Vaccinul nu funcționează în oprirea transmiterii. Spitalele se umplu tot mai mult și avem multe cazuri și de vaccinați. Ei transmit boala”, este de părere medicul.

Deși este adepta vaccinării, ea afirmă că este împotriva vaccinării obligatorii.

Dr. Oana Mihaela Secară
Dr. Oana Mihaela Secară

„Cred că sunt mai recent vaccinată decât mulți de aici. Nu cu vaccin anticoronavirus, ci cu alte vaccinuri. Făcând tot felul de activități mă confrunt cu diverse situații și m-am vaccinat recent antitetanic și antirabic. Principiul vaccinării cui pe cui se scoate este genial. Problema nu este cu vaccinurile în general și nici măcar cu acest vaccin. Problema mea este cu vaccinare obligatorie. Eu sunt împotriva proiectelor de lege care doresc să impună vaccinarea”, a spus medicul.

Mai mult, Dr. Oana Mihaela Secară este de părere că această boală nu poate fi eradicată.

„Am înțeles că toată populația va avea contact cu virusul, mai devreme sau mai târziu. Cunoscut sau necunoscut. Indiferent dacă va avea o formă simptomatică de boală sau nu. Am înțeles că este o boală care nu poate fi eradicată, ca orice viroză respiratorie. Am fost tot timpul acuzată de această analogie, dar este ușor de înțeles de cei care nu sunt educați în domeniu. Analogia cu gripă sezonieră. A reușit cineva să facă acest lucru? Să ajungă la eradicarea gripei? Cu tot cu vaccin. Nu. De ce? Pentru că este un virus și în cazul acel virus este versatil și cu transmitere respiratorie”, a declarat cadrul medical, la Aleph News.

Infecționistul a punctat că măsurile restrictive sunt elemente de încetinire a momentului când diferite categorii de populație se întâlnesc cu virusul.

„Orice lockdown va încetini acest proces, după care se va prelua de la punctul la care rămăsese. De obicei, în sezonul rece se întâmplă să vedem mai clar. Se vor întâlni cu virusul și se vor manifestă aceste simptome. Da, există și persoane asimptomatice, persoane care au simptome ușoare, persoane cu forme medii severe și critice. (Carantina n.red.) poate avea cel mult pe efectul de a proteja sistemul de supra-aglomerare. Fenomenul nu se oprește până când toate organismele nu vor avea echipament imun”, afirmă dr Oana Mihaela Secară.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel