marți, august 11, 2020

Medic vindecat de COVID-19. Dr.  Alida Moise, şefa secţiei ATI din Spitalul Gerota, a devzăluit cum se manifestă, de fapt, noul coronavirus, în cadrul unei emisiuni de la Antena3. Medicul a stat internată aproape o lună, din care trei săptămâni petrecute la Terapie Intensivă și 10 zile intubat. Nici după externare nu i-a fost ușor, mai ales că a plecat în cadru de la spital și a avut nevoie de recuperare pulmonară și motorie mai multe săptămâni. Nu avea nicio boală înainte de COVID-19, însă acum povestește că a rămas cu sechele atât pulmonare, cât și cardiace. 

Citește și:

” În clipa în care testul a fost pozitiv, a fost evident de ce tușeam. A fost momentul în care le-am solicitat colegilor de la radiologie să fac o investigație banală, o radiografie. Aveam deja niște modificări – m-am gândit că probabil o să urmeze o evoluție medie, în niciun caz nu m-am gândit la o formă severă. În clipa în care simptomele au început să se înmulțească și pe lângă tuse au apărut și altele și colegii din Balș s-au agitat, mi-au făcut investigații în plus, respectiv un computer tomograf pe care leziunile erau evident mai extinse. M-au mutat la Terapie Intensivă. A fost o perioadă în care evoluția a fost din ce în ce mai nefavorabilă. M-am speriat acum în clipa în care eu, medicul de Terapie Intensivă, m-aș fi intubat. La un un moment dat, raportul respirator pe care îl urmărim noi era sub sută – aveam o indicație de protezare respiratorie”, a povestit medicul Alida Moise.

Medic vindecat de COVID-19

Citește și:

E o stare de oboseală e de nescris, îmi era greu să înghit. La un moment dat nu îmi mai puteam mișca mâinile. Simțeam că mi se usucă sufletul și nu mai puteam întinde mână să iau cana, să beau o gură de apă. Atât de mare a fost obseală, oboseala. Oboseală care a continuat și după recuperare. Doar o lingură de mâncare dusă la gură părea un efort prea mare și simțeam nevoia să mă întind puțin. Am fost intubată și sedată stând pe burtă, timp de 8 zile.

Citește și:

Nu aveam nicio afecțiune asociată. Acum am niște urmări, au rămas sechele la nivel pulmonar, cardiac dar pe care încerc să le recuperez. N-a fost o recuperare ușoară, am plecat cu cadru de la spital. N-a fost ușor în primele zile după ce m-am trezit, am fcut recuperare câteva săptămâni după ce am ajuns acasă-exerciții respiratorii și motorii pentru a-mi recupera forța musculară,” a dezvăluit dr. Alida Moise.

Parteneri