sâmbătă, mai 21, 2022

Medicamentul care este complet interzis dacă suferi de această boală! Acest medicament este complet interzis dacă suferi de această boala. Experții trag un semnal de alarmă în contextul pacienților cu anumite profiluri medicale. Combinat cu alte două medicamente ar putea provoca afecțiuni renale, care, în unele cazuri, pot fi permanente.

Medicament interzis de medici dacă suferi de această boală! Pericol pentru sănătate

Complicații cardiace și hipertensiune arterială. Ibuprofenul este un antiinflamator nesteroidian – AINS – frecvent utilizat pentru tratarea afecțiunilor inflamatorii. AINS-urile sunt considerate printre cele mai frecvent folosite clase de medicamente din lume.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială a Albinei 2022: Cum beneficiază sănă...

Utilizarea antiinflamatoarelor poate fi benefică, deoarece limitează producția unor substanțe inflamatorii sau care provoacă durere. Studii anterioare au arătat, de asemenea, că utilizarea pe termen lung și excesivă a ibuprofenului poate duce la complicații cardiace și la hipertensiune arterială.

Cele mai frecvente efecte secundare includ arsuri la stomac, greaţă, vărsături, dureri de stomac, constipație și diaree. De asemenea, o echipă de cercetători din Suedia a descoperit că forța musculară a fost afectată de dozele ridicate de ibuprofen.

Diureticele și inhibitorii RSA sunt disponibile pe bază de rețetă sub diferite denumiri farmaceutice, în timp ce analgezicele precum Ibuprofenul se pot lua fără prescripție medicală, informează Fox News.

Te-ar mai interesa: Beneficiile secrete pentru sănătate ale orezului a...

Cercetătorii de la Universitatea din Waterloo au analizat interacțiunile dintre diuretice( sistemul renină-angiotensină – RSA) și ibuprofen, folosind teste de medicamente simulate pe computer. Aceștia au descoperit că, la unii pacienți cu anumite profiluri medicale, combinația celor trei medicamente ar putea provoca afecțiuni renale, care, în unele cazuri, pot fi permanente.


Cu ce se poate înlocui acest medicament?

„Diureticele sunt o familie de medicamente care fac organismul să rețină mai puțină apă”, a spus Anita Layton, profesor de matematică aplicată la Waterloo, expertă în biologie matematică și medicină. „Deshidratarea este un factor major în afecțiunile acute ale rinichilor, iar inhibitorul RAS și ibuprofenul lovesc și mai mult rinichii. Dacă sunteți o persoană care luați aceste medicamente pentru hipertensiune și aveți nevoie urgent de un analgezic, e mai bine să luați în considerare acetaminofenul (paracetamol).

Te-ar mai interesa: Ce să NU spui sau să NU faci în preajma unei perso...

 

Prudență

Testele de medicamente simulate pe computer ar putea oferi cercetătorilor rezultate mai rapide decât ​​studiile clinice pe oameni. Layton și echipa sa de cercetare au folosit matematica și informatica pentru a oferi doctorilor „un suport necesar în probleme precum complicațiile medicamentoase”, se arată în comunicat.

 

„Nu toți care iau această combinație de medicamente vor avea probleme. Dar cercetările arată că există un risc, așa că e nevoie de prudență”, a subliniat ea.

Te-ar mai interesa: Copiii care nu au prieteni sau nu se înțeleg cu ma...

 

Risc de insuficiență renală acută

Studiul a afirmat că terapia cu triplă medicație a fost asociată cu un risc cu 31% mai mare de insuficiență renală acută, în comparație cu pacienții tratați doar cu diuretice și inhibitori ECA/ARAB. Raportul a mai precizat că insuficiența renală acută triplă (AKI) apare la 0,88%-22% dintre pacienții cu tratament triplu.

„Rezultatele noastre de simulare dezvăluie un rol-cheie al răspunsului miogen în determinarea riscului de insuficiența renală acută triplă ”, au declarat autorii studiului. Răspunsul miogen este mecanismul prin care diametrul vasului de sânge se îngustează după o creștere a presiunii și crește în diametru după o scădere a acestei presiuni pentru a menține un flux sanguin adecvat, explică experții.

Te-ar mai interesa: Vedetă din România ajunsă la Psihiatrie. „Pe mine ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private