Sari la conținut

Medicamentul creat dintr-un ingredient care se găsește în vinul roșu ne-ar putea ajuta să trăim până la 150 de ani

În mai puțin de 5 ani, oamenii de știință plănuiesc să creeze o pilulă care combate îmbătrânirea și ar putea prelungi viața cu zeci de ani.

Noul medicament reprezintă versiunea sintetică a resveratrolului, o substanță care se găsește în vinul roșu și despre care se crede că are efecte anti-îmbătrânire prin stimularea activității proteinei SIRT1. Cantitatea de resveratrol din pilulă este echivalentă cu cea din 100 de pahare de vin roșu.

Enzima SIRT1 poate fi activată și prin diminuarea numărului de calorii consumate sau prin exerciții fizice, însă poate fi stimulată și cu ajutorul resveratrolului.

Pilula a fost testată pe pacienți care suferă de afecțiuni precum cancerul, diabetul sau bolile de inimă, iar rezultatele i-au uimit pe medici. ,,Acest medicament tratează o singură afecțiune, dar spre deosebire de alte pastile, poate preveni alte 20 de afecțiuni,” spune profesorul David Sinclair.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel