joi, ianuarie 27, 2022

Vitiligo este o boală rară care cauzează decolorarea pielii. Un studiu recent a arătat că un medicament comun care tratează artrita reumatoidă poate vindeca decolorările inestetice ale pielii.

Cu toate că vitiligo nu este o boală care îţi pune în pericol viaţa şi nu doare, este o boală care cauzează stigmatizare şi izolare.

Cu toate acestea, nu există un medicament aprobat pentru tratarea vitiligo, însă autorii studiului, au descoperit că un medicament care tratează artrita şi care conţine anumiţi inhibatori activi care pot trata vitiligo. Pentru experiment, aceştia au tratat o pacient de 53 de ani, iar după 5 luni a observat că pigmentul a început să reapară şi că mâinile încep să îşi recapete culoarea

Te-ar mai interesa: Detaliul jenant care a determinat-o pe Kim Kardash...

“Descoperirea aceasta este un prim pas pe care îl facem în tratarea unei boli îngrozitoare” este de păreredr. King, autorul studiului.

hands

Cercetătorii mai au de învăţat cum şi în ce mod este posibilă vindecarea, deoarece, chiar dacă este bine că acest medicament dublu există, acei tipi de inhibatori schimbă modul de funcţionare a organismului şi întârzie răspunsul imun. Astfel, el nu este indicat pentru persoanele cu boli autoimune care au probleme cu sistemul imunitar

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private