Sari la conținut

Medicamentul – minune care te protejează de diabet. În plus este gratuit! Medic primar nefrolog: ”Funcționează 100%”

diabet
Sursă foto: GETTY Images
Varsta de diagnosticare a diabetului

Glicemia este determinată de concentrația de glucoză prezentă în sânge, glucoza, la rândul ei, rezultând din procesul metabolic efectuat de organism prin digerarea alimentelor ce conțin carbohidrați.

Important de reținut este faptul ca glucoza este necesară pentru o bună funcționare a creierului. Dulciurile procesate conduc la creșterea nivelului de glicemie. Dacă te simți slăbit, amețit, ai grețuri sau furnicături în mâini și picioare, trebuie să știi că acestea ar putea fi primele semne ale unor fluctuații ale glicemiei.

4 din 10 adulți au glicemia mare, zahăr mare în sânge. Apare din cauza cantităților mari de mâncare, distribuite haotic. Din cauza lipsei mișcării. Și în stresul cronic.

Ce este glicemia (glucoza serica)

Glicemia este un test care masoara nivelul glucozei (un tip de zahar) din sange, aceasta fiind principala sursa de energie a corpului. Carbohidratii din alimente sunt descompusi, rezultand mai multe tipuri de zaharuri, printre care si glucoza, care este absorbita la nivelul intestinului subtire si transportata catre celule, unde este nevoie de ea pentru a se produce energie. Insulina, un hormon produs de pancreas, ajuta la fixarea glucozei din sange la nivelul celulelor.

Nivelul prea mare al glucozei (hiperglicemia) poate fi semn de diabet zaharat, o boala ce are numeroase complicatii la nivelul inimii, al rinichilor, dar si al ochilor.

Un nivel prea mic al glicemiei (hipoglicemia) poate duce, de asemenea, la aparitia unor probleme de sanatate (spre exemplu, afectarea cerebrala), in lipsa tratamentului.

Conf. univ. dr. Cristina Căpușă, medic primar nefrolog: ”Zahărul ăsta din sânge, care este tot timpul mare, nu stă acolo și plutește prin sânge. Interacționează cu proteine și le modifică structura. Modficându-le structura, le modifică funcția”.

Zaharisește proteinele. Se întâmplă la nivelul rinichilor. Vor filtra mai mult sânge. Vor funcționa peste 100%. Rata de filtrare e arătată de analiza de sânge numită creatinină.

Conf. univ. dr. Cristina Căpușă, medic primar nefrolog, pentru ProTV: ”Vedem că funcționează 140% e foarte bine, ce bine îmi funcționează rinichiul! Asta în timp duce la moartea unor celule din interiorul rinichiului. Deci primul lucru care se întâmplă – celulele legate de glucoză care a stat mult în sânge, funcționează altfel decât normal, mai întâi prea mult, prin sita rinichului trec mai multe proteine, mai mulți factori de creștere, care tot proteine sunt, și asta se vede în rinichi ca fibroză și scleroză, ceea ce duc la moartea unor celule”.

Glicemie
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Mișcarea este tratament contra diabetului: face ca glucoza să treacă din sânge în mușchi

Adică scade definitiv capacitatea rinichilor. Examen de urină anul e recomandat, dacă aveți glicemie mare. Și analiza creatinină. Există medicamente care mențin funcția rinichiului o perioadă mai lungă de timp.

Sângele cu prea mult zahăr se duce în toate celulele și produce radicali liberi. Și aceștia distrug celulele renale.

Trei mese moderate pe zi, fără ronțăieli între. Prediabet înseamnă glicemie între 100 și 126.

Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: ”Dacă eu mănânc repetat, repetat, repetat, pancreasul meu va produce din ce în ce mai multă insulină. Și o să ajung la hiperctivitate pancreatică, adica la insulină multă. În timp, duce la epuizarea pancreasului”.

Epuizarea pancresului înseamnă diabet. Mișcarea este tot tratament. În timpul efortului, glucoza trece singură din sânge în mușchi. Și devine energie.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel