vineri, august 19, 2022

Un om de afaceri din Marea Britanie a produs un tip de miere bio care, potrivit medicilor, oferă rezultate ‘uimitoare’ în tratarea rănilor şi a infecţiilor.

Noul produs, Surgihoney, a fost testat timp de un an în spitale din Hampshire pe bebeluşi, femei care tocmai au născut, pacienţi bolnavi de cancer şi persoane în vârstă.

Rănile şi ulcerele, inclusiv cele infectate cu extrem de puternica bacterie MRSA, s-au vindecat în câteva zile, în timp ce numărul femeilor care au suferit infecţii după ce au născut prin cezariană s-a redus la jumătate.

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, în lacrimi: Nu am fost „...

Mierea a vindecat răni ale soldaţilor care s-au întors din Afganistan şi a fost folosită pentru a trata acnee şi pentru a proteja pielea pacienţilor bolnavi de cancer nevoiţi să apele la cateter pentru chimioterapie.

Doctoul Matthew Dryden, consultant microbiolog la Fundaţia spitalelor Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) din Hampshire, a spus că această miere „va revoluţiona îngrijirea rănilor din întreaga lume”.

Mierea este folosită de ani de zile pentru puterile sale de vindecare, deşi doctorii sunt în favoarea penicilinei şi antibioticelor.

Totuşi, Surgihoney, care este ambalată în săculeţe de 10 g fiecare, poate ucide bacterii, paraziţi şi infecţii fungice, ajutând în acelaşi timp la vinderea rănilor.

Te-ar mai interesa: Doamnelor, aceste exerciții să NU vă lipsească din...

„Mierea este un medicament natural fantastic. Atuul său este că omoară insecte, însă nu afectează ţesutul”, a adăugat doctorul

Surgihoney este dezvoltată de Ian Staples, un om de afaceri care a deţinut în trecut lanţul de accesorii auto Halfords.

El a cumpărat o fermă organică din sudul Chile, a creat stupi, iar apoi a finanţat cercetători ştiinţifici din Irlanda să-l ajute să dezvolte mierea.

Te-ar mai interesa: 10 sfaturi pentru o viață sănătoasă. Vlad Ciurea: ...

Produsul a fost licenţiat de autoritatea competentă din Marea Britanie, însă nu este încă disponibil de vânzare pe piaţă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private