duminică, ianuarie 29, 2023

Cei 164 de medici de familie și 180 de asistente din Ilfov sunt de azi mai protejați în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Consiliul Județean Ilfov a trimis în cele 152 de cabinete de medicină de familie din județul materiale de protecție astfel:

-1376 echipamente de combinezoane

– 338 viziere

-152 litri dezinfectant virucid pentru instrumentar

– 163 litri dezinfectant antibacterian tegumente, în prima tranșă

Te-ar mai interesa: Cancerul uterin: semne, simptome și rata de suprav...

Zilele viitoare medicii de familie vor primi și 550 de cutii cu măști de protecție, 3440 cutii de mănuși de protecție, dar și o a doua tranșă de dezinfectant.

Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov: ”Prioritatea noastră este sănătatea dumneavostră. Pentru asta, avem nevoie în primul rând de medici, care stau în prima linie în timp de pandemie. Am deblocat fondul de rezervă pentru spitalele pe care le avem în administrare, însă, în egală măsură, ne interesează și medicii de familie, chiar dacă ei nu sunt în subordinea CJ-ului. Mi-au scris – le mulțumesc pentru încrederea acordată- , iar azi, după ce colegii mei au înroșit telefoanele timp de trei zile, în căutare de furnizori, trimitem primele echipamente de protecție: combinezoane, materiale de dezinfectat și viziere. Și nu uitați: stați acasă! Dacă ieșiți, pentru nevoi urgente, spălați hainele pe care le-ați purtat afară și dezinfectați încălțămintea pe talpă. Spălați-vă pe mâini, mai bine de 20 de secunde, cât cântați de două ori “La mulți ani!”. Așa ne învață medicii pediatri, iar fetița mea, Celine, e încântată de acest ”joc”. ”

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” promovat pe rețelele sociale ...

Săptămâna trecută, Colegiul Medicilor Ilfov a cerut ajutorul Consiliului Județean pentru dotarea cabinetelor de medicină de familie. ”Medicii de familie au o cazuistică bogată, comparabilă cu cea a camerelor de gardă de la spitale. Mai mult, cazuistica este în creștere pe fondul repatrierilor. Astfel, echipamentele de protecție pe care noi le aveam achiziționate s-au epuizat rapid, iar în ciuda comezilor repetate pe care le-am făcut la furnizori, rămânem într-o relație deficitară”, arătau medicii în scrisoarea lor.

Te-ar mai interesa: RUNE Mihai Voropchievici pentru săptămâna 30 ianua...

Pe lângă demersul oficial, mai mulți medici de familie i-au scris personal președintelui Consiliului Județean Ilfov. Printre ei și Simona Mihăilă, care are cabinet la dispensarul din Afumați.

Azi Simona Mihăilă a primit echipamente de protecție necesare. Până acum folosea o lampă UV și dezinfecta echipamentele, să le poată refolosi: ” Lampa UV are o eficiență de 99, 9%. O lăsăm un sfert de oră unde avem lucrurile. O puneam dimineața, o puneam seara, când plecam. Tot așa o ținem. Pe mânuși ne dăm cu clor, că nu avem altceva. Ducem o lipsă acută de materiale de protecție, dezindectanți, măști. Nu avem de unde să le procurăm, așa că am apelat la autorități.”

Te-ar mai interesa: Antibioticul natural care face MINUNI. Leacul împo...

Simona Mihăilă spune că cea mai puternică armă împotriva coronavirus este igiena: ” Este un virus căruia nu îi place curățenia. De fiecare dată cînd facem curat, să facem ca și când ar veni Paștele sau Crăciunul – curățenie generală. Să deschidem larg ferestrele, să fie cât mai aerisit și să nu socializăm. Să stăm acasă. Și dacă vreți să veniți la medic, dați mai întâi un telefon. Vă programăm, dacă noi considerăm că este nevoie. Dacă nu, vă îndrumăm de la distanță. Stați acasă pentru noi. Noi suntem la cabinet, la datorie, pentru voi!”

Te-ar mai interesa: Leguma care îți îmbunătățește nivelul de zahăr din...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private