Sari la conținut

Medicii de familie eliberează gratuit, odată cu începerea noului an şcolar, adeverinţe medicale şi avize epidemiologice

Foto: arhiva Doctorul Zilei

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate reaminteşte că medicii de familie eliberează gratuit, odată cu începerea noului an şcolar, adeverinţe medicale, aviz epidemiologic, fişă medicală, dar şi alte documente.

„Suntem aici pentru a vă reaminti că medicul de familie vă poate ajuta în multe moduri în ceea ce priveşte sănătatea copiilor voştri! Cu noul an şcolar aproape de începere, dorim să vă reamintim că medicii de familie din România eliberează gratuit: adeverinţe medicale pentru copii în caz de îmbolnăviri, acte medicale necesare copiilor pentru care a fost stabilită o măsură de protecţie specială, în conformitate cu legea, adeverinţe medicale pentru înscrierea în colectivitate, necesare la înscrierea în unităţile de învăţământ, dovada de (re)vaccinare, avizul epidemiologic, fişa medicală sintetică necesară copiilor cu dizabilităţi pentru încadrarea şi reevaluarea în grad de handicap. Ne dorim ca toţi copiii să aibă acces la serviciile medicale de care au nevoie, iar medicul de familie să le fie un partener de încredere”, susţin reprezentanţii CNAS.

Adeverinţa medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic şi fişă de vaccinări se eliberează de medicul de familie numai la înscrierea într-un nou ciclu de învăţământ, adică creşă, grădiniţă, clasa pregătitoare şi clasa a IX-a, a informat joi Ministerul Sănătăţii.

„Medicul de familie eliberează documente medicale, respectiv adeverinţă medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic şi fişă de vaccinări numai la înscrierea într-un nou ciclul de învăţământ, adică pentru creşă, grădiniţă, clasa pregătitoare şi clasa a IX-a. Toţi ceilalţi copii nu trebuie să prezinte adeverinţe medicale sau avize epidemiologice”, a precizat MS.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel