Sari la conținut

Medicii din Botoșani au extirpat o tumoră gigant de 45 de kilograme. Simptomul cu care femeia s-a prezentat la spital

pacienta decedata dupa operatie
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Medic acuzat de malpraxis

Medicii din Botoșani au extirpat din abdomenul unei femei o tumoră de 45 de kilograme. Pacienta a mers la spital când a văzut că s-a îngrășat brusc – ajunsese la 130 de kilograme.

Botoșăneanca are 41 de ani şi este dintr-o comună din nordul judeţului. De mai bine de doi ani aceasta a început să ia în volum în zona abdominală. Femeia, însă, a continuat să ignore starea în care era, de frica de medici. În cele din urmă s-a prezentat la spital, abia putând respira, din cauza presiunii pe care o resimţea la nivelul organelor interne. La finele săptămânii trecute s-a prezentat la Urgențe, spunându-le medicilor că se simţea balonată şi se sufoca.

În urma unui examen ecografic medicii au depistat o tumoră gigant la nivelul unuia dintre ovare. Ca tratament a fost indicată operaţia de extirpare a tumorii, care începea să pună viaţa în pericol.

Operație record pentru o tumoră gigant de 45 kg

„A fost pregătită preoperator și luni s-a intervenit chirurgical. Am ajuns la un perete al tumorii, pe care l-am incizat un pic. Am făcut o aspiraţie de circa 36 de litri, aceștia sunt diagnosticați matematic pe aspirator, măsurați mililitru cu mililitru.

Sursă foto: Monitorul de Botoșani

După care am constat că în cadrul primei membrane tumorale exista încă o tumoră, care era de fapt o tumoră chistică de ovar stâng, poziționată în flancul drept al abdomenului. Am desprins tumora de bază cu această primă peliculă, pe care am incizat-o.

De asemenea, trebuie să înțelegeți că peretele doamnei s-a dezvoltat atât de mult, ca într-o eventraţie abdominală. La aproape o oră după operaţie pacienta era OK, detubată şi părea contrariată că i-a dispărut complet acea formaţiune de pe abdomen”, a precizat medicul primar chirurg Iulian Preda, medicul şef al secţiei chirurgie generală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru Monitorul de Botoșani.

Acum patru ani, același medic a extirpat o tumoră care cântărea 28 de kilograme

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel