sâmbătă, iulie 24, 2021

Numărul în creștere a pacienților infectați cu coronavirus este din nou în creștere alarmantă, locurile la ATI sunt epuizate, iar medicii fac apel către populație să se respecte măsurile de restricție.

În ultimele zile, la Guvern și în cadrul Consiliilor locale se discută tot mai intens de carantinarea mai multor orașe care au depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori, inclusiv a Capitalei.

„Indicele comunicat de DSP pentru București este de 6.22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CBMSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În același timp, așa cum am discutat ieri, așteptăm analiza DSP” a spus prefectul Capitalei în urmă cu puțin timp .

Informația momentului este că rata de infectare în București este de 6.22 de cazuri la mia de locuitori. Rata de infectare

care îndreaptă Capitala spre carantinare. Decizia finală este la mâna prefectului și a membrilor de la comitetul de situații de urgență.

Ieri rata de incidență era în București de 5.67 de cazuri la mia de locuitori, iar duminică 5.33.

Beatrice Mahler: Să respectăm măsurile de restricție. Să conștientizăm că orice carantinare aduce cu sine alte reguli dure pe care e greu să le ducem

„Să conștientizăm că orice carantinare aduce cu sine alte restricții și alte reguli dure, pe care să le respectăm și pe care este greu să le ducem. Ar fi o carantinare după un an de restricții.

În

spitale este foarte dificil sunt foarte mulți pacienți cu forme severe”, a spus Mahler.

Medicul a subliniat încă dată importanța vaccinării, singura modalitate de a ne proteja 100% de formele severe de boală.

“Să fim conștienți că singura metodă terapeutică reală și bazată pe dovezi e vaccinul. Este o metodă profilactică ce poate fi aplicată, iar reacțiile adverse sunt minime și pot fi preîntâmpinate”, a precizat managerul Institutului “Marius Nasta”.

Ultimele stiri

Parteneri