Categories: Ştiri sănătate

Medicii își comunică dorința de a demisiona, dacă nu vor fi suplimentate locurile pentru pacienții Covid-19

În spitalele deja arhipline, cadrele medicale se îngrijorează pentru ce va urma după sărbătorile de Crăciun. Medicii avertizează autoritățile că își vor lua libertatea de a demisiona, dacă locurile pentru pacienții Covid-19 nu se vor suplimenta.

În ciuda recomandărilor ministrului Sănătății, spitalele nu au reușit până acum să organizeze spațiul astfel încât fiecare unitate să poată trata și pacienți bolnavi cu noul coronavirus, potrivit Gândul. Medicii, nemulțumiți de lipsa de ordine, au anunțat că vor demisiona curând și își rezervă acest drept, dacă nu vor fi suplimentate locurile pentru pacienții Covid-19.

Cadrele medicale vor lua această decizie în urma evenimentelor petrecute de la începutul pandemiei. Medicii au fost supuși unui efort incredibil, cu precădere în ultima vreme, când bilanțul infectărilor a crescut cu fiecare zi. Sigur, aici se face referire la spațiul din spitalele destinate tratării pacienților bolnavi cu noul coronavirus. Cadrele medicale au efectuat o petiție numită „Stop împărțitii spitalelor în COVID și non-COVID”, prin care cereau ca fiecare spital să trateze pacienți Covid, în scopul echilibrării locurilor și permformanței de tratament.

De asemenea, petiția a fost trimisă de medicii care lucrează în spitalele COVID, considerând că există o discriminare, fiind supuși unei „presiuni de neimaginat”.

”Recomandarea ministrului sănătății era ca și spitalele de fază 3, spitalele județene și cele municipale să pregătească o rezervă de 10% din paturile ATI și 15% din celelalte paturi special pentru îngrijirea pacienților infectați cu Sars-Cov2”, se precizează în petiție.

Acest punct al petiției subliniază că spitalele de stat și private din România au o capacitate mult mai mare de a trata pacienți. Cu toate acestea, spitalele non-COVID refuză tratarea persoanelor infectate cu noul coronavirus, motivând această alegere prin lipsa de „circuite”. Medicii susțin că acesta este doar un pretext, întrucât problema invocată poate fi rezolvată foarte ușor.

Spitale COVID și non-COVID, numai în România!

Cu atât mai mult, medicii trag un semnal de alarmă către alegerile autorităților. România este singura țară care a împărțit unitățile sanitare în COVID și non-COVID.

”Nicăieri în lume spitalele nu au fost imparțite în «COVID» și «non-COVID», precum și nicăieri în lume o recomandare a Ministrului Sănătășii si un Ordin al DSP-ului nu sunt terfelite și minimalizate!”, se subliniază în petiție.

În cazul în care autoritățile nu vor îndrepta situația actuală, medicii au anunțat că își rezervă dreptul de a demisiona.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

2 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

3 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

4 ore ago

Citeste si: