Sari la conținut

”Toate spitalele din România vor fi spitale COVID”! Previziunea sumbră a Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel, care estimează și când se va sfârși pandemia

Cercel

Previziune care ne dă fiori, prezentată de prof. Dr. Adrian Streinu Cercel. Este posibil, ca într-un viitor apropiat, toate spitalele din România să devină spitale COVID.

Prezent la emisiunea ”Marius Tucă Show” de la Aleph News, dr. Streinu Cercel a explicat că nu putem aștepta sfârșitul pandemiei mai devreme de 2023.

În emisiune, profesorul a spus și care este numărul copiilor internați la ATI cu noul coronavirus. Este vorba de 21 de copii la secţia de ATI a Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş.

Invitatul lui Marius Tucă a explicat faptul că lupta împotriva epidemiei este o luptă de comunitate, nu poate fi lăsată doar în spinarea medicilor.

Streinu Cercel crede că „într-un timp, nu foarte îndepărtat, toate spitalele din România vor fi spitale COVID”. De asemenea, prof. Dr. Streinu Cercel a vorbit despre data la care am putea spera că vom scăpa de epidemia care ne-a transformat complet vieţile: „În 2023 se termină!”. Despre metodele de tratament împotriva virusului: „Remdesivirul a venit ca o mare speranţă. Însă dacă îl dai târziu, îl dai degeaba, trebuie să îl dai din faza iniţială”.

Ce este esențial de reținut din intervenția prof. Cercel este importanța conștientizării situației și de responsabilitate în rândul comunității. Doctorul transmite nevoia imperioasă de solidaritate, pentru a nu se prăbuși tot efortul depus de persoanele care luptă în linia întâi.

Totul se va modifica, totul se va schimba, oricât de mult ne sperie această variantă.

În primul rând spitalele nu vor mai semăna cu ce au fost spitalele înainte. Ele vor fi modificate cu circuite total diferite de tip triaj, covid, non covid. Nu mai seamănă nimic cu nimic. Relaţia medic-pacient nu mai seamănă cu ce era până acum.

Dacă până acum medicul vorbea faţă în faţă cu pacientul, de acum se impune distanţa între cei doi parteneri de discuţie, pentru că un lucru deosebit de important în diagnosticul unei boli este anamneza, adică discuţia cu pacientul în aşa fel încât să diseci evoluţia în dinamică ca să îţi dai seama despre ce este vorba. Lucrurile se vor schimba foarte mult. O serie de investigaţii sunt amânate tocmai că nu există acces imediat în zonele care sunt non-covid sau în zonele covid. Lucrurile se schimbă esenţial. Practic, toată lumea va avea de clădit un nou sistem sanitar bazat pe cu totul alte modalităţi de circulaţie în interiorul acestor spitale”, a mai spus Cercel.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel