Categories: Ştiri sănătate

Cum distruge plămânul Covid-19. Experții ne explică pe larg procesul

Cum distruge plămânul Covid-19. Cercetătorii au găsit un posibil motiv pentru care unii pacienți cu Covid-19 suferă simptome de lungă durată chiar și după recuperare.

Cercetătorii, care și-au bazat concluziile pe postmortemurile a 41 de persoane care au cedat bolii, au descoperit că virusul SARS-CoV-2 determină gazdele sale să dezvolte celule anormale.

Celulele au fost găsite în plămâni, potrivit ziarului publicat pe 4 noiembrie de la King’s College din Londra, Regatul Unit și de la Universitatea din Trieste, Italia.

Lucrarea publicată de Science Daily și intitulată Investigații ale pacienților decedați cu Covid-19 a arătat posibilele leziuni pulmonare cauzate de virus.

Cum distruge plămânul Covid-19.

Cercetătorii de la Spitalul Universitar din Trieste, Italia, au analizat probele de plămâni, inimă, ficat și rinichi ale celor 41 de subiecți.

Rezultatele au arătat leziuni pulmonare extinse în majoritatea cazurilor. Țesuturile din sistemul lor respirator s-au transformat, de asemenea, în material fibrotic.

Constatări distincte

Lucrarea notează că la peste 90 la sută dintre pacienți, au existat două constatări distincte, diferite de alte forme de pneumonie.

Acestea sunt cheaguri de sânge extinse ale arterelor și venelor pulmonare, cunoscute și sub numele de tromboză, iar mai multe celule pulmonare erau anormal de mari, cu multe nuclee care au dus la formarea de celule mari.

Aceasta formare de celule topite (syncytia) se datoreaza proteinei virale spike, pe care virusul o foloseste pentru a intra in celula. Atunci când proteina este prezentă pe suprafața celulelor infectate de virusul Covid-19, aceasta stimulează fuziunea acestora cu alte celule pulmonare normale, care pot fi o cauză a inflamației și a trombozei ”, se arată în studio.

Prof. Mauro Giacca de la British Heart Foundation Center de la King’s College din Londra a descris concluziile ca fiind incitante.

Constatarile indica faptul ca Covid-19 nu este pur si simplu o boala cauzata de moartea celulelor infectate cu virus, dar este probabil consecinta acestor celule anormale care persista pentru perioade lungi de timp in interiorul plamanilor, a spus el.

Oboseala, scurtarea respirației și durerile articulare sunt câteva dintre simptomele pe care pacienții care s-au recuperate, le resimt.

În plus față de cele două descoperiri unice, cercetătorii au descoperit, de asemenea, persistența pe termen lung a particulelor virale în celulele respiratorii și în celulele care acoperă vasele de sânge.

 

 

Recent Posts

Cancer: Acestea sunt cele cinci simptome „tăcute” îngrijorătoare ale ”ucigașului tăcut”

Cancer. Potrivit studiilor, există peste 200 de tipuri de cancer, care pot afecta diferite organe…

48 de minute ago

Ce se întâmplă în organism dacă NU mănânci grăsimi: Consecințe negative pentru sănătate

Ce se întâmplă în organism dacă NU mănânci grăsimi! Evitarea completă a grăsimilor poate duce…

2 ore ago

Și tu asculți muzică în căști? Uite când este afectat auzul

Muzica ascultată în caști poate afecta auzul dacă este ascultată la un volum foarte ridicat…

2 ore ago

Doi nutriționiști au făcut cancer, deși adoptau un stil de viață sănătos. Află ce ”otrăvuri” consumau

 Doi nutriționiști au făcut cancer, deși adoptau un stil de viață sănătos. Află ce ”otrăvuri”…

3 ore ago

Trei zodii care vor trăi un MIRACOL în ziua de Paște. Destinul îi va ajuta să-și atingă vise

Trei zodii care vor trăi un MIRACOL în ziua de Paște. Astrologii au făcut previziuni…

3 ore ago

Un medic specialist prezintă cele mai comune cauze ale ale colesterolului mărit

Cele mai comune cauze ale ale colesterolului mărit. Alimentația, stresul sau greutatea excesivă sunt doar…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic