Sari la conținut

Ziua Z. „Medicii români nu mai tolerează aberațiile Guvernului”. Mai mulți medici și farmaciști le cer autorităților încetarea strategiei greșite, „împotriva românilor”

Din cuprinsul articolului

Ziua Z. „Medicii români nu mai tolerează aberațiile Guvernului”. Mai mulți medici și farmaciști le cer autorităților încetarea strategiei greșite, „împotriva românilor”

Medicul Adina Alberts a postat pe contul său de Facebook un comunicat de presă, cu numele de „Medicii români nu masi tolerează aberațiile Guvernului” și semnat de mai mulți medici din România.

Aceștia le solicită președintelui României, parlamentarilor și guvernanților să pună capăt măsurilor „fie absurde, fie ineficiente, fie fără logică din punct de vedere științific”.

Medicii români nu mai tolerează aberațiile Guvernului!

Încetați starea de teroare!
Noi, semnatarii acestui document, solicităm Președintelui Iohannis, parlamentarilor și guvernanților încetarea politicii de perpetuare a stării în care se află România de un an încoace și revenirea la starea de normalitate.
În ultimele 12 luni, din postura de giranți politici, ați initiat, tolerat și încurajat o strategie greșită, care este împotriva românilor. Ați încălcat Constituția României, legile și convențiile internaționale privind drepturile pacienților (Convenția de la Oviedo) pentru o viroză care are morbiditate și mortalitate asemănătoare cu ale unei gripe sezoniere.
Noi, medicii cu știință de carte și conștiință, uniți în convingeri și adevăr, vă atragem atenția că măsurile pe care le-ați luat sunt fie absurde, fie ineficiente, fie fără logică din punct de vedere științific.

În acest sens, vă solicităm ca, de îndată, să:

1. ​Încetați cu obligativitatea purtării măștilor, mai cu seamă în aer liber.

​Măștile sunt dispozitive medicale și, dacă nu sunt utilizate corect, nu folosesc la nimic! Ba, mai mult, după o perioadă scurtă de purtare într-un spațiu nesteril, acestea devin focare de infecție, întrucât se umezesc, iar germenii găsesc în ele un mediu de cultură perfect. Despre cele neconforme (peste 90%) nici nu mai vorbim.
​Încetați să ne obligați copiii să poarte măști la școală! Este nociv, este inuman, este degradant, este fără rost!

2.​Încetați cu monitorizarea temperaturii la intrarea în magazine sau în alte instituții!

​Determinarea temperaturii și triajul epidemiologic pe care îl fac “medicii-agenți de pază” este un act medical care ar trebui să fie efectuat (conform legislației românești, dar și mondiale, în materie) numai de personal calificat. Monitorizarea temperaturii corpului nu este doar ilegală, efectuată în condiții improprii și cu instrumente neadecvate, ci și total ineficientă, întrucât febra nu este un simptom specific numai infecției cu SARS-Cov2.

3. ​Încetați cu interdicțiile de circulație! Interzicerea circulației cetățenilor în anumite intervale de timp nu are nicio logică din punct de vedere epidemiologic.

Prin măsurile restrictive, ați decredibilizat Poliția si Jandarmeria. I-ati transformat pe politisti si jandarmi în infractori, impunându-le să aplice niște acte administrative care încalcă flagrant Constituția și legile țării!

Medicii români nu mai tolerează aberațiile Guvernului!

4.​Încetați cu promovarea vaccinurilor anti-Covid!

​Legislațiile românească, dar și cea europeană, interzic reclama la medicamente. Vaccinarea este un act medical. Niciun act medical nu poate fi făcut sub constrângere sau presiune! Serurile utilizate în acest moment în România sunt de fapt terapii genice experimentale, aflate în fază de testare până în 2023, iar administrarea lor în condițiile în care populația nu este informată corect și complet, reprezintă un malpraxis grosolan, o crimă cu premeditare la adresa românilor.

5.​ Nu mai obstrucționați medicii să-și trateze pacienții cu scheme de tratament pe care le consideră ei ca fiind cele mai potrivite pentru aceștia!

​Medicina este o profesiune liberală, iar medicii au întreaga libertate de a alege ce medicamente cred ei de cuviință pentru a-și vindeca pacienții. Nu mai impuneți protocoale terapeutice anti-Covid „oficiale”, în care tronează medicamente experimentale (unele dovedite ca ineficiente sau chiar toxice), transformând astfel populația României într-o colonie de cobai.

6.​ Încetați cu discreditarea și compromiterea corpului medical, a actului medical, a spitalelor.

Orice voce din lumea medicală care îndrăznește să rostească public o altă opinie decât cea oficială este discreditată în cel mai grosolan mod posibil. Reglementările Codului Deontologic al Medicilor care interzic unui medic dreptul la libera exprimare sunt anticonstituționale.

​7.​ Încetați cu manipularea statisticilor medicale și cu obligarea medicilor să falsifice certificatele de deces!

​Oameni care au murit de patologii diverse au fost declarați morți de Covid. Mai mult decât atât, ați închis spitalele, interzicând accesul românilor la servicile medicale. Bolnavi cu patologii cronice au decedat pentru că nu a mai avut cine să îi trateze sau opereze, în timp ce secții întregi, spitale întregi chiar, stăteau goale, sub pretextul ca se vor aglomera, din cauza unei false pandemii.

Medicii români nu mai tolerează aberațiile Guvernului!

8.​ Opriți strategia greșită de comunicare (posibil programatică), prin anunțuri zilnice apocaliptice, care conduce la depresii grave în populația și așa îngrozită de problemele financiare rezultate din năruirea activității economice în toate domeniile!

De peste un an, se anunță zilnic doar numărul (neverificabil) de nou-infectați, numărul de cazuri grave din ATI (neverificabile) și numărul de decese (care includ decesele la pacienți fără simptome de Covid), dar nimic despre cei vindecați. Din acest motiv, starea de spirit a românilor se agravează constant. Niciun cuvânt de încurajare, de încredere într-un viitor bun, dimpotrivă. Iar un lucru binecunoscut în medicină este acela că scăderea moralului și stresul induc deprecierea importantă a imunității organismului.

9.​ Stopați campania de denigrare a medicilor (în special a celor din ATI) și a activității spitalicești.

Deoarece aceasta conduce la scăderea încrederii populației în sistemul de sănătate și la neprezentarea sau la prezentarea tardivă a pacienților la medic, având drept consecință înmulțirea numărului de cazuri grave, cu amplificarea costurilor de tratament, dar și la înmulțirea numărului de decese!

10.​ Stopați distrugerea economiei României!

V-ați exercitat discreționar puterea asupra cetățenilor și a firmelor românești împingându-le către faliment. ​Dumneavoastră nu înțelegeți medicina, aveți sfătuitori necalificați sau rău intenționați. Vă rugăm, lăsați medicii să facă medicină, că asta e profesia lor, și sprijiniți-i!

11.​ Nu mai terorizați populația, nu mai induceți psihoze, nu mai manipulati datele statistice!

Încetați cu stările de urgență/alertă motivate prin așa-zisa „pandemie”! Ea nu există, mai cu seamă atât timp cât nu a fost declarată printr-un act oficial!
Semnatarii acestui document sunt doar câteva cadre medicale dintre zecile de mii care activează în România. Orice medic sau farmacist român care dorește să fie cosemnatar al acestui comunicat, după publicare, este binevenit să ni se alăture.

Medicii români. Lista cadrelor medicale ce se opun „stării de teroare a Guvernului”

 • Damian Baciu, medic primar pediatru, specialist în vaccinologie
 • Ioan Cordoș, medic primar de chirurgie toracică
 • Adina Alberts, medic primar de chirurgie plastică
 • Răzvan Constantinescu, medic primar interne și gastroenterologie
 • Camelia Smicală, medic specialist medicină de urgență
 • Aurel Băcean, medic primar neurochirurg
 • Monica Pop, medic primar oftalmolog
 • Adrian Cacovean, medic primar de chirurgie cardiovasculară
 • Iulian Șerban, medic primar chirurg
 • Mihaela Baciu, medic primar pediatru
 • Dan-Decebal Gavrilescu, medic primar medicină de familie
 • Lavinia Ispas, farmacist
 • Iulia Florică, farmacist
 • Dragos Dinulescu, medic dentist
 • Mircea Pușcașu, medic dentist
 • Ștefan Vasile Ștefănescu, medic dentist
 • Cristina Metea, medic dentist
 • Iulia Popescu, medic dentist
 • Viorel Negulescu, medic dentist
 • Daniela Dumitrescu, medic dentist
 • Laurențiu Gheorghe, medic dentist
 • Galina David, medic dentist
 • Alina Gabriela Iordache, medic dentist
 • Mihaela Domuță, medic dentist
 • Constanța Hudema, medic dentist
 • Brândușa Câmpean, medic dentist
 • Mădălina Ruxanda, medic dentist
 • Diana Lazea, medic dentist
 • Suciu Tanasie, medic dentist

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: