marți, septembrie 21, 2021

Primul compartiment pentru recuperarea marilor arși, din țară se amenajează la Timișoara. Pentru construirea acestuia, medicii s-au consultat inclusiv cu victimele incendiului din clubul Colectiv, care

au fost nevoite să meargă la recuperare în străinătate. Primul compartiment pentru recuperarea marilor arși va avea șapte paturi şi va fi destinat bolnavilor care, după externarea din spital, au nevoie de îngrijiri medicale pe termen lung, pentru a nu rămâne cu sechele.

În România, nu exista un centru pentru recuperarea pacienților cu arsuri care erau trimiși acasă cu răni care s-ar fi putut infecta oricând. Acum câteva săptămâni, Alexandra Furnea, una dintre supraviețuitoarele incendiului din Colectiv scria pe Facebook o postare plină de revoltă, referitoare la acest lucru.

”La 5 ani de la Colectiv, răniților li

se recomandă după externarea cu plăgi deschise…tot crema de gălbenele și dușurile făcute de cei dragi, deveniți peste noapte specialiști în igiena arsurii. Așa sunt externați arșii din România, cu răni mari, deschise, pe alocuri infectate, extrem de dureroase și imposibil de tratat acasă.”

” Am luat legătura cu victime de la Colectiv care ne-au furnizat toate datele să putem să interacționăm cu clinicile de recuperare din străinătate. Au spus că medicii unde au făcut dânşii recuperare, din Belgia, din Franța, şi-au arătat disponibilitatea să vină la noi ca să învețe personalul nostru să acorde

asistență medicală,” a declarat Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timişoara, pentru Rador.

Ultimele stiri