joi, iunie 4, 2020
Home » Ştiri » Medicină SCIENCE-FICTION: „Mi-au ÎNGHEȚAT beb...

Medicină SCIENCE-FICTION: „Mi-au ÎNGHEȚAT bebelușul ca să-i salveze VIAȚA”

Lily Cracknell, la trei zile după naștere (stânga) și acum. Micuța, în vârstă de trei ani, are încă o greutate mică, dar e sănătoasă

Imediat după naștere, o fetiță grav bolnavă a fost ținută trei zile într-un sac de congelare chiar de către doctorii care au adus-o pe lume. Creierul său a scăpat astfel de pericolul de a se inflama și a rămâne cu sechele pe viață.

Lily Cracknell din Marea Britanie a pășit cu stângul în acestă lume. În loc să scâncească imeadiat după ce a scoasă din burtica mamei, fetița a rămas tăcută, incapabilă să respire, scriu jurnaliștii de la Daily Mail.

Citește și:

Jumătate de oră mai târziu, medicii au luat o decizie radicală: i-au învelit trupul fragil într-un sac de congelare, pentru a preveni traumatismele creierului, care se infalamase îngrijorător de tare. Trei zile au ținut-o așa, până când temperatura sa corporală a scăzut de la 37 la 35 de grade Celsius.

„Eram îngrijorați, dar știam că înghețarea este singura metoda prin care poate fi salvată”, a povestit Rebecca Hasler, mama fetiței, căreia doctorii i-au pus diagnosticul de preeclampsie.

Citește și:

În câteva zile, mama și fiica au fost externate din spitalulul Princess Alexandra din Harlow, unde fuseseră tratate. Acum, Lily are trei ani iar anul trecut, mama ei a dat naștere celei de-a doua fetițe, Rosie, partenerul perfect de joacă pentru micuța învingătoare.

 

Parteneri