Categories: Ştiri sănătate

Medicina viitorului: Pacienți sub formă de holograme pentru studenții de la Spitalul Universitar din Cambridge

Medicina viitorului: Pacienți sub formă de holograme pentru studenții de la Spitalul Universitar din Cambridge

Mai mult ca niciodată, realitatea virtuală nu mai e doar un subiect SF, ci a devenit parte integrantă din realitatea pe care o trăim. Pandemia a fost momentul în care a devenit evident că actul medical poate fi realizat și prin intermediul realității virtuale.

Medicina viitorului: Pacienți sub formă de holograme pentru studenții de la Spitalul Universitar din Cambridge

Astfel, GigXR, Inc., un furnizor global de instruire holografică în domeniul sănătății, a anunțat lansarea unei noi aplicații de realitate mixtă (MR) numită HoloScenarios. Potrivit companiei, primul modul, creat în parteneriat cu Universitatea din Cambridge și Spitalele Universității Cambridge (CUH) NHS Foundation Trust, va oferi scenarii holografice hiperrealiste pentru afecțiuni respiratorii comune și urgențe.

Aceasta le permite medicilor stagiari și juniori să practice medicina pe „pacienți” holografici.

„Odată cu pandemia, medicina s-a schimbat în interacțiuni bazate pe tablete, din cauza riscului virusului pentru oameni”, a spus doctorul Aniket Bharadwaj, potrivit auganicx.org.

„A avea un pacient cu hologramă pe care îl poți vedea, auzi și cu care poți interacționa este cu adevărat interesant și va face cu adevărat o diferență pentru învățarea elevilor”, a spus el.

Tehnologia este încă în primele etape de lansare

În prezent, programul se concentrează pe afecțiuni respiratorii comune și urgențe, precum astmul, anafilaxia, embolia pulmonară și pneumonia. Dar modulele viitoare sunt în curs de dezvoltare și vor instrui utilizatorii să facă față problemelor de cardiologie și neurologie.

„Acest lucru face antrenamentul mult mai interactiv și realist și puteți face greșeli în siguranță și puteți învăța din ele”, a spus Bharadwaj.

În timp ce tehnologia este încă în primele etape de lansare, liderii de proiect speră că ar putea schimba practicile medicale la nivel mondial.

Cu căștile potrivite și un smartphone sau o tabletă, cursanții de pe tot globul ar putea, în viitor, să poată accesa scenariile de formare – iar profesorii lor, din Cambridge, pot evalua progresul și pot ajusta criza medicală.

„Ajutăm la evoluția educației de la un model bazat pe mentorat la unul în care studenții din întreaga lume pot avea acces egal la expertiză de vârf, pentru a stăpâni abilitățile clinice bazate pe invenții”, a spus dr. Arun Gupta, lider de proiect și consultant anestezist la Spitalul Universitar Cambridge.

„Realitatea mixtă este din ce în ce mai recunoscută ca o metodă utilă de antrenament cu simulator”, a adăugat el.

Noua tehnologie ajută la reducerea costurilor

 

Și nu numai că tehnologia este concepută pentru a fi mai accesibilă din punct de vedere geografic, dar ajută și la reducerea costurilor.

„Pe măsură ce instituțiile cresc achizițiile, cererea de platforme care oferă utilitate și ușurință în gestionarea învățării în realitate mixtă se extinde rapid”.

În mod tradițional, simulările medicale necesită destul de multe cheltuieli: există centre de simulare dedicate de întreținut, echipamente și profesori care trebuie plătiți și actori care trebuie angajați și instruiți în lucruri precum „cum arată de fapt un atac de cord”.

HoloScenarios nu necesită nimic din toate acestea, făcându-le mai flexibile și mai puțin prohibitive.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

4 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

5 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

5 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

6 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

6 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia