Sari la conținut

Medicul cardiolog dr. Dan Tesloianu, suspectat că monta stimulatoare cardiace luate de la morți nu este la primul dosar. Acesta a mai avut probleme cu legea și în trecut. Lista acuzațiilor

În dosarul de corupție instrumentat de IGPR și procurorii Înaltei Curți, în cadrul căruia se fac percheziții la Spitalul Spiridon și se verifică modul în care s-ar fi construit ilegal într-o arie protejată de la Movileni, suspiciunile se îndreaptă spre cardiologul Dan Tesloianu.

Informaţiile apărute arată că dr. Dan Tesloianu, împreună cu dr. Eduard Belu, care lucrează la Secția de Cardiologie din cadrul Spitalului Militar Regina Maria din municipiul Brașov, dețineau un ONG prin care introduceau banii în circuit legal. Din acei bani, cei doi medici ar fi construit o casă de vacanță într-o arie naturală protejată. Anchetatorii verifică acum cum au obținut avizele.

Potrivit informaţiilor G4Media.ro, medicii le vindeau pacienţilor defibrilatoare şi stimulatoare cardiace la jumătate de preţ faţă de preţul pieţei. Astfel,dacă un defibrilator nou costa în jur de 4000 – 5000 de euro, cele prelevate de medici de la pacienţi decedaţi costau în jur de 2000 – 3000 de euro.

A fost acuzat de luare de mită şi înşelăciune

Nu este pentru prima dată cât medicul Dan Tesloianu are probleme cu legea. Acesta a mai fost urmărit penal în 2011 având calitatea de sus­pect.

Acuzaţiile care i se adu­ceau erau de luare de mită în formă continuată, înşelăciune, purtare abuzivă, fals intelectual şi uz de fals.

Lui Tesloianu i se im­puta că ar fi pretins şi primit, în două tranşe, de la Mihai B. şi Adrian Gheorghe B. suma de 1.500 de lei pentru a îndeplini co­res­punzător actul medical privind tatăl unuia dintre mituitori, căruia Tesloianu trebuia să îi efectueze o angiografie.

„S-a mai reţinut în sarcina suspectului faptul că în luna februarie 2011 a prescris un număr de şase reţete compensate pe care le-a depus, în vederea de­con­tării, la o farmacie din Iaşi, în care erau indicaţi ca beneficiari in­clusiv unul dintre mituitori, dar şi alte persoane din familia acestuia, în condiţiile în care niciunul din­tre beneficiarii reţetelor nu a fost consultat medical, fapt ce a pro­dus un prejudiciu Casei Naţio­nale de Asigurări de Sănătate, în valoare de 745 de RON“, se precizează în rechizitoriul de atunci, conform ziaruldeiasi.ro.

Tot în Ziarul de Iași este prezentat un alt dosar prin care medicul Tesloianu, alături de un celebru procuror, vindeau tablouri, medicul fiind cunoscut pe plan local ca un mare colecționar de obiecte de artă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel