vineri, aprilie 16, 2021

Medicul care a vindecat 5 pacienți români cu COVID-19. Dr. Virgil Musta, medic primar boli infecțioase la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara, face parte din echipa care a reușit să vindece cinci pacienți infectați

cu coronavirus, potrivit știrileprotv.ro. 

„În momentul când se internează, noi, echipa de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, instituim terapie cu medicamente retrovirale, care se pare că au fost eficiente, deoarece la 2-3 zile de la terapie pacienții au devenit „negativi”. Sunt mai multe scheme în studiu. Sunt două medicamente (substanțe) antiretrovirale care se folosesc”, a transmis Virgil Musta, șef secție la Clinica II de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Medicul care a vindecat 5 pacienți

Doctorul a precizat că a contat mult și faptul

că pacienții internați la Timișoara care s-au vindecat, sunt tineri și fără patologii asociate, nu au fost oameni în vârstă cu coronavirus.

În România au fost confirmate, pe 16 martie, 158 infecții cu coronavirus. Nouă dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Ultimele stiri

Parteneri