miercuri, august 4, 2021

Deși medicii îi dădeau doar 3% șanse de supraviețuire, Gabriel Cotabiță și-a revenit în mod miraculos și ieri a fost externat și e gata să ducă o viață normală.

”Din punct de vedere cardiologic, Gabriel

Cotabiță poartă un defribilator automat pentru prevenirea recurenței aritmiilor severe. Psihic și neurologic are un status net ameliorat față de internare”, a declarat pentru Protv, directorul medical al spitalului Elias.

Artistul va continua recuperarea în ambulatoriu, adică va fi tratat fără să fie nevoie de spitalizare, și va reveni la control medical periodic. A făcut și va continua în următoarele luni recuperarea motorie și logopedică cu kinetoterapie, fizioterapie și ședințe de asistență psihologică.

Gabriel Cotabiță a stat în comă și o lungă perioadă a fost ținut în viață doar de

aparate și i s-a montat un tub în trahee pentru a i se proteja corzile vocale.

Chiar dacă medicii spuneau că șansele ca el să nu se mai trezească nicioadată din comă erau de 97%, stilul de viață sănătos pe care îl adoptase de câțiva ani l-a ajutat să se recupereze în mod miraculos. El renunțase la fumat și la alcool, făcea sport și avea o dietă echilibrată.

”Urmează o perioadă dificilă. Din punct de vedere statistic este un miracol, dar din punct de vedere medical nu există boli ci bolnavi. Șansele de revenire într-o astfel de situație depind pe de o parte de cauză, de patologia asociată

și de mijloacele de terapie. Eu, medicul am tratat, Dumnezeu a vindeact, asta scrie pe sigla facultății de Medicină din Veneția”, a declarat profesor doctor Tudor Ciuhodaru, la emisiunea ”La Măruță”.

 

Ultimele stiri

Parteneri