Medicul care și-a eutanasiat 4 pacienți

Medicul care și-a eutanasiat 4 pacienți
Medicul care și-a eutanasiat 4 pacienți

Un medic scoțian pensionat a povestit cum i-a ajutat pe patru dintre pacienții săi să-și încheie socotelile cu viața. Fostul medic este de părere, însă că acțiunile sale au fost în interesul pacienților.

Doctorul Iain Kerr a declarat că a prescris unui cuplu de bătrânei care vroiau să moară împreună, pastile de dormit. ,,Bărbatul avea probleme cu circulația și reușea foarte greu să meargă și cu vederea, iar soția sa avea agorafobie (teama de spații deschise) și nu putea să iasă din casă neînsoțită. Ambii au considerat că problemele pe care le aveau le afectau calitatea vieții în așa măsură încât nu au vrut să mai trăiască așa că m-au întrebat dacă există anumite medicamente care pot cauza moartea prin supradoză. După ce am vorbit cu fiica celor doi și am fost sigur că nu are nimic împotrivă le-am prescris niște somnifere,” spune medicul.

Unui alt pacient de-al său pensionar i-a spus de câte antidepresive ar avea nevoie pentru a se sinucide. ,,Un bărbat în vârstă care avea o afecțiune respiratorie cronică m-a întrebat de câte antidepresive are nevoie ca să se sinucidă. După ce m-am consultat cu colegii i-am oferit informația cerută,” mai povestește dr. Kerr.

Sinuciderea asistată este legală în Belgia, Luxemburg, Elveția, Olanda și în 3 state din America.

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox