Medicul i-a zis că fătul ei e perfect sănătos. Dar în ultimul trimestru de sarcină a primit o veste șoc în urma unui consult

Medicul i-a zis că fătul ei e perfect sănătos. Dar în ultimul trimestru de sarcină a primit o veste șoc în urma unui consult
Medicul i-a zis că fătul ei e perfect sănătos. Dar în ultimul trimestru de sarcină a primit o veste șoc în urma unui consult

O gravida din Constanta, care poarta in pantece un copil cu malformatii, sustine ca a fost tratata superficial de doctorita, care i-ar fi spus, timp de mai multe luni, ca totul este in regula. Mai mult, doctorita ar fi folosit parafa fiului ei, tot medic, pentru ca ea se pensionase. Cazul a intrat acum in atentia Colegiului Medicilor si a politiei.

Aurelia Bordeianu are 37 de ani si este mama unui baietel de 8 ani. In luna iunie a anului trecut, tanara a aflat ca este insarcinata cu o fetita.

Aurelia Bordeianu, pacienta: „Am fost la un doctor din Constanta si mi s-a spus ca nu i se vede osul nazal. M-a chemat si a doua zi ca sa fie sigura si intr-adevar nu i se vedea osul nazal. Am zis sa consult si alt medic am mers la Bucuresti.

Medicul din Constanta i-a spus ca fatul sufera si de boala Trisomia 13, care cauzeaza malformatii grave si reduce cu pana la 90 la suta sansele de supravietuire dupa nastere.

Dar la Bucuresti, o doctorita ginecolog pensionara, sefa unei clinici cu sediul intr-un bloc de locuinte, impreuna cu o doctorita specializata in imagistica, i-ar fi spus ca sarcina nu are nicio problema.

Aurelia Bordeianu, pacienta: „Am crezut in ea si am mers luna de luna chiar si de doua ori pe luna. Totul in regula, 3 D-ul, 4 D-ul, analize peste analize. Pe 14 decembrie, m-am dus la dansa si mi-a zis ca nu este nicio problema, ca luna viitoare poate sa fie in regula.

Cum se apropia sorocul, femeia a stabilit impreuna cu sotul sa mai consulte al treilea medic ginecolog, dar si un alt expert in imagistica. Atunci au avut un nou soc, pentru ca li s-a confirmat diagnosticul de la inceputul sarcinii pus de medicul din Constanta.

Aurelia Bordeianu, pacienta: „Copilul are buza de iepure, nu are cerul gurii, nu are partea aceasta de nas, malformatii la inima, valve pulmonara nu i se deschide. La ficat, la rinichi…a fost un soc pentru mine!

Constantin Bordeianu, sotul femeii: „Am sunat-o pe doamna doctor si i-am spus „uite, doamna doctor, pe 14 cand ati facut ecografia totul era bine si in 8 zile de la dumneavoastra cate malformatii, cate probleme are copilul”. Si ea a zis „eeeeee, au aparut dupa ce am facut noi ecografiile, in timpul asta”.

Doctorita ginecolog din Capitala, acuzata de malpraxis, sustine insa ca si-a facut corect meseria.

Doctora: „Eu am consultat-o ginecologic, i-am facut analizele, am urmarit-o clinic si aceste malformatii care au aparut pe parcurs au aparut datorita dezvoltarii copilului. La varsta mica de sarcina nu se vad malformatiile.

La fel sustine si medicul care i-a facut ecografiile la clinica privata din Bucuresti.

Dr. Valeriana Mihailescu, medic primar radiologie si imagistica medicala: „La 20 de saptamani era prea devreme sa vad. In momentul in care am sesizat era pe la 28 de saptamani, era cu ventriculii foarte mari, i-am spus, i-am spus ca sunt probleme. Eu am facut tot ce era normal, noi am depistat adevaratele probleme.

Constantin Bordeianu, sotul femeii: „Noi intentionam sa ii dam in judecata, deja am vorbit cu un avocat, deja am vorbit la Colegiul Medicilor.

Aurelia Bordeianu a intrat acum in a noua luna de sarcina. Urmeaza o perioada in care se va lupta, alaturi de sotul ei, pentru viata pruncului lor.

Sursa: stirileprotv.ro.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox