Sari la conținut

Medicul Monica Pop, declarație tranșantă. „Îmi dau demisia!” S-a întâmplat în direct, la TV

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Prof. dr. Monica Pop

Medicul Monica Pop, declarație tranșantă. „Îmi dau demisia!” S-a întâmplat în direct, la TV.

Tot mai multe voci susțin că viitorul ministru al Sănătății ar putea fi Vlad Voiculescu. Prezentă într-o emisiune la Medika TV, medicul Monica Pop a afirmat că este împotriva acestei decizii. Mai mult de atât, fosta șefă a Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București a declarat că va renunța la profesia sa, dacă Vlad Voiculescu va ajunge ministru.

Medicul Monica Pop, declarație tranșantă. „Îmi dau demisia!”

„Sper ca domnul Vlad Voiculescu să nu se mai întoarcă niciodată la Ministerul Sănătății. Și nu este numai dorința mea, ci a tuturor directorilor, pentru că s-a purtat foarte rău, iar dânsul este împotriva medicilor. Fiind ministrul Sănătății ar fi trebuit să ne ajute. Toți miniștrii au fost așa numai el nu. A făcut tot ce-a putut ca să desființeze transplantul în țara asta și sper să nu mai vină niciodată la conducere. Dacă va fi numit iar în funcție, vă spun sincer că eu îmi dau demisia”, a spus în declarat dr. Monica Pop.

Vlad Voiculescu: Am trimis Corpul de Control al Ministerului Sănătății la Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București

În replică, Vlad Voiculescu a explicat pentru sursa citată de ce, în opinia sa, Monica Pop are o asemenea atitudine. Este vorba despre un control al Corpului de Control al Ministerului Sănătății făcut la Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București. Controlul a avut loc pe vremea când dr. Monica Pop era managerul instituției. În urma verificărilor, o sesizare a fost trimisă către Direcția Națională Anticorupție.

„Ce s-a întâmplat în 2016 este că în spitalul condus de dânsa a fost închiriat un spațiu către o companie la care dânsa lucra și a fost închiriat pe o sumă foarte mică. Aceste aspecte au fost publicate și într-un raport al Corpului de Control. Recomandarea Corpului de Control a fost să trimitem documentul către Parchet, lucru pe care l-am făcut”, a spus Vlad Voiculescu.

Trebuie reamintit faptul că dosarul penal s-a soluționat cu neînceperea urmăririi penale (NUP) pentru că, în urma deciziei Curții Constituționale, faptele de abuz în serviciu de care Monica Pop ar fi fost acuzată au fost dezincriminate.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: