Sari la conținut

Medicul Radu Țincu, despre credință și rugăciune: „Am avut pacienți cărora nu le dădeam nicio șansă. Mulți au avut o revenire spectaculoasă și remarcabilă

Dr. Radu Țincu
Sursa foto: Ziarul Lumina
Medicul Radu Țincu, despre fructele și legumele cu pesticide

Dr. Radu Tincu, medic specialist în ATI și toxicologie, a fost invitat în cadrul emisiunii „În oglindă” cu Mihai Ghiță, în care a vorbit despre relația dintre credință și știință, acestea două stând la baza activității unui medic.

Radu Tincu, actualmente medic primar ATI în cadrul Spitalului Clinic de Urgență din București, a explicat în cadrul emisiunii modul în care credința a depășit uneori știința în munca sa ca medic, însă și despre judecățile la adresa sa în momentul în care a introdus credința pe culoarele spitalelor.

A fost judecat că a adus credința pe holurile spitalului

Fiind întrebat dacă l-au supărat comentariile răutăcioase făcute la adresa sa, medicul a admis că nu a avut cum să nu se simtă ofensat de insulte și că a fost deranjat deoarece avea intenții pure.

„Uneori, da. M-am supărat, pentru că oricât aș vrea să nu pun la suflet anumite lucruri, partea noastră umanî nu ne lasă. M-am supărat pentru că am făcut totul cu dragoste, cu ideea că lumea va fi bucuroasă. Nu am făcut nimic pentru mine. Nimeni nu știe că acea catapeteasmă a fost construită așa. Am făcut-o pentru spital.

Sunt oameni care comentează negativ, care sunt deranjați de faptul că biserica există acolo.

Nu i-am întrebat de ce, dar refuz să cred că un doctor nu are credință. Nu are cum să fie doctor. Doctorul nu este un robot. Eu cred că sunt doctori care și-au dobândit credința. Cu cât evoluezi mai mult în zona medicală, cu atât crezi mai mult,” a declarat Radu Tincu.

medic
sursa foto: athiva doctorul zilei

Medicul Radu Țincu: Am avut pacienți cărora nu le dădeam nicio șansă

Medicul povestește că a observat cu ochii lui modul în care unii pacienți, care aveau șanse infime de supraviețuire, au reușit să-și revină în momentul în care familiile lor s-au rugat pentru ei. Bineînțeles, el subliniază că toate acestea țin de știință, însă în aceste cazuri contează foarte mult credința.

„Suferinta este vindecătoare.

Atunci când suferim avem tendința să ne analizăm mult mai profund. Am avut pacienți care nu credeau deloc, am avut pacienți care s-au călugărit, ei neavând nicio legătura cu Dumnezeu.
Suferința de la limita dintre viață și moarte te face să simți din nou legătura cu Dumnezeu.

„Am avut pacienți cărora nu le dădeam nicio șansă.

științific vorbind. Mulți au avut o revenire spectaculoasă și remarcabilă. Am văzut cum unii pacienți aveau schimbări vegetative atunci când familia se ruga,” a mai spus medicul, potrivit KanalD.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel