Sari la conținut

Medicul Tudor Ciuhodaru, primă reacție despre moartea subită a iubitului Mihaelei Rădulescu: Este foarte greu să-i dai șanse unui pacient

felix
Sursă foto: Instagram
Cauza deces felix

Medicul Tudor Ciuhodaru, primă reacție despre moartea subită a iubitului Mihaelei Rădulescu. A fost ultimul zbor pentru Felix Baumgartner. Sportivul austriac a murit la 56 de ani. Care a fost cauza decesului? 

Celebrul parașutist și sportiv austriac cunoscut pentru saltul său istoric din stratosferă, Felix Baumgartner, a murit la vârsta de 56 de ani într-un tragic accident petrecut în Italia.

Iubitului Mihaelei Rădulescu se lansase cu o parapantă, însă, în timpul zborului, i s-a făcut rău, a pierdut controlul, s-a prăbușit și a murit. Campionul austriac a căzut în piscina unei stațiuni de pe litoral, lovind o fată care a fost rănită și ea în urma impactului.

Cauza decesului celebrului sportiv austriac

Felix
Sursa foto: RTV

Presa italiană scrie că Felix Baumgartner a făcut stop cardiac. În direct la România TV, medicul Tudor Ciuhodaru a avut o primă reacție despre moartea subită a iubitului Mihaelei Rădulescu.

„Nu știu care sunt procedurile, dacă au aceleași examene periodice, dar inevitabil dacă se întâmplă în aer, este foarte greu să-i dai șanse unui pacient. Nu știu cum au știut că s-a întâmplat ceva în aer. Poate să fie o durere de tip gheară, digestivă, respiratorie sau osteoarticulară”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru pentru RTV.

Stopul cardiac, o stare medicală de urgență

Stopul  cardiac este o stare medicală de urgență. Inima încetează să mai bată eficient, iar fluxul de sânge către organe vitale se oprește. Acest lucru poate duce rapid la pierdere de conștiență și, dacă nu se intervine imediat, poate provoca moartea.

Simptomele unui stop cardiac

  • Pierdere bruscă de conștiență (nu mai răspunde la stimuli);
  • Absenta bătăilor inimii (nu mai simți pulsul);
  • Respirație necorespunzătoare sau lipsa respirației (respirație foarte lentă sau deloc);
  • Piele palidă sau albastră, din cauza lipsei de oxigen

Cum se procedează în cazul unui stop cardiac?

  1. Resuscitarea cardiopulmonară (RCP). Împingerea ritmică a pieptului pentru a menține circulația sângelui și a oxigenului către organe.
  2. Dacă se dispune de un aparat de defibrilare automată externă (AED), acesta poate ajuta la restabilirea unui ritm cardiac normal.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Absolventă de Psihologie. Am inceput sa lucrez în presă în 2011, la EvzMonden, InfoActual, AnimalZoo, EVZ și Doctorul Zilei. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate medicale și informații referitoare la evenimentele curente.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel