duminică, ianuarie 29, 2023

Medicul Virgil Musta, declarații SUMBRE. „Într-o săptămână nu vor mai fi locuri în spitale”.

Conform Grupului de Comunicare Strategică (GCS), România a raportat 4.041 de cazuri de îmbolnăvire, 86 de decese și o rată de pozitivare de 38,2%, în ultimele 24 de ore. În plus, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați în momentul de față 916 de pacienți cu forme grave ale bolii.

Te-ar mai interesa: 6 alimente din raftul din bucătărie care pot ajuta...

În acest context, Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase a Spitalului Victor Babeș din Timișoara, a declarat, conform digi24.ro, că există reale premize ca, în decurs de o săptămână, „e foarte probabil să nu mai avem locuri în spitale”.

Acesta a subliniat, de asemenea, că orice efort al medicilor este sortit eșecului dacă populația continuă să ignore masca de protecție, distanțarea fizică și toate celelalte măsuri sanitare.

Medicul Virgil Musta, declarații SUMBRE. „Într-o săptămână nu vor mai fi locuri în spitale”.

„Lucrurile nu stau bine. Suntem în panta ascendentă a pandemiei. Crește pe zi ce trece numărul de cazuri grave care necesită spitalizare și consecutiv cu acestea crește numărul de decese. Pe secția de Terapie Intensivă a spitalului nostru nu mai avem loc.

Te-ar mai interesa: Suferința în tăcere a femeilor: endometrioza. Medi...

Dacă se eliberează un loc, imediat este ocupat de altă persoană care așteaptă pe secție. La nivelul spitalului cu greu mai facem față noilor cazuri. Găsim soluții extreme să internăm pacienții în spital suport pentru a le asigura asistență medicală. Dar, dacă lucrurile vor continua la fel, e foarte probabil ca într-o săptămână să nu mai avem locuri în spitale.

La rata de creștere a pandemiei, îmi este frică să nu ajungem în situația Italiei. Și lucrăm la un proiect prin care să sprijinim medicii de familie în asistarea pacienților COVID care rămân la domiciliu. Matematica e simplă și arată că la un moment dat creșterea numărului de cazuri se face într-o progresie geometrică și la asta asistăm acum.

Te-ar mai interesa: Test psihologic: tu ce ai văzut prima dată în imag...

Eu cred că trebuie să înțelegem că nu există altă soluție decât respectarea cu strictețe a regulilor. Trebuie să purtăm masca la orice contact cu altă persoană, pentru că poate fi contaminată.

Susțin ideea că trebuie să fie niște măsuri echilibrate între a salva vieți și a salva economia. Este foarte important ca măsurile să fie luate punctual, în funcție de situația locală. Există încă diferențe între regiuni legate de propagarea virusului și numărul de cazuri. Cea mai simplă și ieftină soluție este ca fiecare să respecte regulile”, a declarat medicul Virgil Musta.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” promovat pe rețelele sociale ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private