Sari la conținut

Medicul Vlad Ciurea, despre experiența sa cu Covid-19: „Eram la limită, analizele erau foarte proaste”

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a dezvăluit ce a însemnat Covid-19 pentru el. Prin ce a trecut, cum s-a manifestat această boală și cum a învins boala?

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a împărtășit în exclusivitate, pentru Digi24, experiența pe care a trăit-o fiind pacient Covid-19, după ce a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Medicul, după cum relatează, s-a vindecat în totalitate, însă simptomele și boala l-au marcat profund. Iată ce dezvăluie medicul despre Covid-19 și cum a învins infecția?

Care au fost primele semne?

„Eram la al șaptelea test, dar nu mă simțeam bine. Simțeam că parcă nu sunt eu, eram foarte obosit. Nu tușeam, aveam miros, aveam gust. Nu aveam febră. Ceva lipsea. Oboseală, junghiuri, puțină tuse, dar câte puțin. Dar această oboseală…, trăgeam de mine”, a declarat medicul Vlad Ciurea, pentru Digi24.

Cu atât mai mult, se pare că virusul îi punea în pericol capacitatea de a opera, motiv pentru care a primit asistență din partea unui coleg.

„M-au făcut pachet și m-au trimis acasă. S-a anunțat DSP-ul, s-a anunțat medicul de familie, s-a anunțat infecționistul de la noi de la spital. Sâmbătă, cei de la spital au hotărât să nu mai ies din casă și mi-au trimis un echipaj care mi-a făcut analizele. Eram la limită, nu eram grav, dar eram pozitiv. Luni a venit iar un echipaj, m-au dus la spital și mi-au făcut și un CT pulmonar. Analizele erau foarte proaste, o luau în jos. Între 5 și 7 decembrie s-au modificat. Alarmă!

Niciun moment nu m-am simțit rău. Amețeală, chiar și până la serviciile de toaletă amețeam, nu mai eram în putere, acea oboseală formidabilă, junghiuri. Nu am avut febră”, a dezvăluit neurochirurgul.

Cum a învins boala?

Medicii susțin ca testul să fie efectuat imediat ce apar simptome specifice, indiferent de stadiul în care se află. Acest lucru poate duce la depistarea virusului din timp, iar pacienții au o variantă mai bună și mai eficientă în acest caz. Este foarte important ca boala să fie tratată încă din stadiile incipiente.

„Eu m-am lăsat pe mâna lor, m-am predat. Nu că am citit tot felul de povești. Și m-au făcut bine. Nu am avut niciun moment de ezitare mentală. Am zis «Înving!». Contează foarte mult starea psihică”, a conchis medicul.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel