Sari la conținut

Medicul Vlad Ciurea dezvăluie obiceiul matinal care ne menţine sănătoşi

Prof. vVad ciurea
Sursa foto: Prof. dr. Vlad Ciurea
Prof. dr. Vlad Ciurea, despre depresie

Renumitul medic neurochirurg Vlad Ciurea a dezvăluit recent mai multe sfaturi importante pentru o viață sănătoasă și mai echilibrată. Iată care este obiceiul care ți-ar putea schimba viața în bine. Ce trebuie să faci imediat ce te-ai trezit.

Specialistul a explicat și cum ar trebui începută corect dimineață. În cazul său, are grijă să-și urmeze propriile sfaturi. Astfel, medicul se trezește în fiecare dimineața în jurul orei cinci și apoi are tabieturile sale. Unul dintre cele mai importante aspecte este acela că își începe ziua cu două pahare de apă.

În plus, deschide geamul larg, pentru a intra în casă aerul proaspăt, iar apoi face câteva mișcări de înviorare pentru a-și pregăti organismul pentru toate sarcinile pe care le are de rezolvat peste zi.

„Eu beau două pahare de apă dimineața. Apă plată la temperatura camerei. Se deschide geamul cât mai larg. Se fac mişcări de înviorare. Sunt obligatorii. Şi atunci organismul se pune în mişcare încet, iar lucrurile făcute treptat”, a declarat medicul Vlad Ciurea la Antena 3.

consumul de apa
Sursă foto: Giorgio Trovato – Unsplash

Un alt obicei important: renunțarea la grabă

În plus, un alt obicei care ți-ar putea schimba, conform lui Vlad Ciurea, este renunțarea la grabă. Din punctul de vedere al profesorului, toate activitățile de dimineață ar trebui săvârșite într-un ritm mai lent.

Nu este recomandat să te grăbești atunci când îți faci duș sau când îți bei cafeaua. De aceea, ora de trezire trebuie stabilită dinainte în funcție de toate aceste aspecte, ca timpul alocat să fie suficient.

„Acel duş de dimineaţa trebuie făcut încet. Acea cafea de dimineaţa trebuie băută încet. Eu nu sunt de acord cu ţigara de dimineaţa, dar nu sunt fumător. Şi când eram, nu prea era de dimineaţă. Micul dejun trebuie făcut şi mâncat. De aia se numeşte micul dejun.

Cum să dai drumul la locomotivă, dacă tu nu îi dai suportul? Ca la o maşină. Nu îi dai benzină, dar vrei să fugă. Trebuie să facem lucrurile încet, să avem timp pentru fiecare. Fiecare amănunt din viaţa noastră contează enorm ca să pui creierul în mişcare şi să funcţioneze cum trebuie”, a adăugat medicul Vlad Ciurea.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel