marți, mai 30, 2023

MENOPAUZA poate provoca o gamă largă de simptome, inclusiv creșterea în greutate. O nutriționistă a împărtășit sfaturile ei de top pentru acele femei care doresc să slăbească și să rămână în formă bună în această perioadă.

Kate Llewellyn-Waters este un nutriționist care a apărut în emisiuni TV de fitness și slăbire, cum ar fi You Are What You Eat. Ea a împărtășit pentru Express.co.uk sfaturile ei despre cum să slăbești rapid în timpul menopauzei.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Kate a explicat că „o alimentație bună și exercițiile fizice” sunt esențiale pentru a te simți mai bine în timpul menopauzei.

„Majoritatea femeilor constată că pot face față perioadei de premenopauză mult mai ușor decât cred”, a spus ea.

Ce dietă ar trebui să urmeze femeile și ce alimente ar trebui să includă în planul lor de masă?

Kate a spus: „Un moment minunat pentru a începe este să luați în considerare dieta zilnică, deoarece s-a demonstrat că o nutriție bună îmbunătățește anumite simptome ale menopauzei, cum ar fi bufeurile și transpirațiile nocturne, precum și vă ajută să vă gestionați greutatea, ceea ce este o preocupare reală pentru multe femei care trec prin menopauză.

„Concentrează-te pe dieta ta”, a recomandat ea.

Kate a continuat: „Unele dintre cele mai ușoare și mai eficiente intervenții nutriționale care pot ajuta simptomele și gestionarea greutății în această perioadă adesea dificilă, includ creșterea aportului de alimente pe bază de plante”.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

Unele alimente delicioase pe bază de plante pe care femeile ar trebui să le includă în dieta lor sunt „naut, linte, fasole, tofu sau miso”.

Nutriționistul a mai sfătuit doamnele să „țintească cinci porții de legume și două porții de fructe pe zi”.

Pentru cei care suferă de simptome de menopauză, „varietatea este cheia”.

„Așa că asigură-te că incluzi diferite legume și fructe în dieta ta zilnică”, a spus Kate.

Te-ar mai interesa: 10 efecte adverse mai puţin cunoscute ale unui fru...

Nutriționista a subliniat că doamnele care doresc să slăbească ar trebui să evite „pastele albe și pâinea” și, în schimb, să opteze pentru „carbohidrații complecși, cum ar fi pâinea integrală, orezul brun și pastele din grâu integral”.

Acest lucru se datorează faptului că soiurile de cereale integrale conțin mai multe fibre, vitamine și minerale decât omologii lor albi.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private