Sari la conținut

Mercur retrograd, septembrie 2022. Ce NU trebuie să faci în această perioadă, sub nicio formă

mercur retrograd in decembrie
sursa foto arhiva doctorul zilei

Mercur retrograd, septembrie 2022. Ce nu trebuie să faci în această perioadă, sub nicio formă.

Când ceva se întâmplă rău în viețile noastre, ne-am obișnuit să spunem că e „Mercur retrograd”. Dar ce înseamnă, cu adevărat, acest fenomen astrologic pe care cei mai mulți dintre noi îl percem ca fiind negativ?

Mercur e planeta comunicării, a logicii, a informațiilor și a comerțului. Potrivit superstițiilor despre mișcarea lui retrogradă, aflăm de la horoscop că nu trebuie să începem proiecte noi sau să semnăm contracte, să nu cumperăm lucruri scumpe sau electronice și să ne ne așteptăm ca vreo călătorie să decurgă conform planului.

Cu toate acestea, Mercur retrograd înseamnă mai mult decât frustrare și întârzieri. De fapt, poate fi o perioadă foarte productivă în care să-ți revizuiești trecutul și direcția în viață — și să o iei mai ușor.

Mercur retrograd bate la ușă, iar schimbările le vor simți toate zodiile. Astrologul Minerva ne transmite, potrivit Antena 3, că trebuie să ţinem cont de acest fenomen şi ne oferă câteva sfaturi preţioase.

Astfel, Mercur ne poate încuraja să alegem corect, ne oferă toată dispoziția necesară pentru a conștientiza anumite aspecte fundamentale legate de viaţa noastră.

Mercur retrograd 2022

Toate perioadele în care Mercur e retrograd în 2022 încep în semne de aer și se încheie în semne de pământ, cu excepția ultimei, în care planeta rămâne în semnul de pământ Capricorn. Semnele de aer sunt gânditorii conceptuali ai zodiacului, pe când semnele de pământ se bazează pe dovezi materiale.

Faptul că perioadele de retrograd au loc printre semne de aer și apoi pământ simbolizează că ne vom dezvăța de lucruri inutile și ne vom organiza mai mult, astfel încât să avem mai multă claritate și precizie.

În 2022, Mercur a fost retrograd în:

 •  14 ianuarie- 4 februarie 2022

Mercur a început atuncci retrogradarea în Vărsător și a terminat-o în Capricorn ș a adus mai multe teste de răbdare pentru majoritatea zodiilor.

 • 10 mai- 3 iunie 2022

Retrogradarea a început în Gemeni și s-a finalizat în Taur. A adus mai multă claritate pentru unele zodii în ceea ce privește modalitățile de a investi banii.

În 2022, Mercur urmează să fie retrograd în:

 • 10 septembrie- 2 octombrie 2022

Mercur își va începe mișcarea aparent retrogradă în Balanță și o va finaliza în semnul Fecioarei. Mai avem de muncă la relațiile și parteneriatele vechi, atât cele amoroase cât și cele profesionale.

 • 29 decembrie 2022

Pe 29 decembrie, își va începe a patra retrogradare în semnul Capricornului. Și în ultimele zile ale anului, ne vom da seama cât de bune au fost deciziile profesionale luate în 2022.

Ce nu trebuie să faci în această perioadă, sub nicio formă

 • Nu semnați acte acte în perioada aceasta, iar daca e obligatoriu, sa le verificați de două ori.
 • Nu cumpărați vehicule noi, echipamente electronice sau gadget-uri (cu excepția cazului in care vin cu o buna politica de returnare/ reparații).
 • Asigurați-vă ca ceea ce spuneți – fie ca e verbal sau in scris – este corect inteles.
 • Pot exista diverse probleme cu telefoanele sau calculatoare, tot ce tine de electrice.
 • Amânați orice numire sau zbor daca nu este important.
 • Nu plecați și nici nu săriți direct la concluzii, dacă cineva nu înțelege corect ce spuneți.
 • Nu va aruncați in bratele unui fost iubit fără a trece in revista motivele pentru care v-ați despărțit!
 •  Nu trageți in mesager daca cineva din trecutul vostru va trimite veşti acum.
 • Nu schițați nici un plan pentru că din greșeala puteți apăsa butonul replay all şi….
 • Nu e un moment bun sa incepem studiul. Mai degraba sa reincepem cursurile neterminate.
 • Nu începeți lucruri noi pana nu ați încheiat cu cele vechi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.