Sari la conținut

Merele trebuie consumate cu tot cu coajă

Consumul unuia sau a mai multor mere pe zi este benefic pentru sănătate, însă coaja nu trebuie curăţată. Se recomandă apa caldă pentru o mai bună spălare a lor, scrie passionsante.be.

În schimb, nu se recomandă felierea merelor, ci consumarea lor prin muşcare, pentru a profita din plin de polifenolii care combat stresul oxidativ şi procesele inflamatoare.

O echipă de la Universitatea din Montreal a analizat în profunzime aceşti agenţi, după ce i-a extras din coajă. ‘Până acum, dovezile ştiinţifice ale acestei acţiuni benefice au fost obţinute indirect’, arată coordonatorul lucrărilor. ‘Le-am cerut unor voluntari să completeze un jurnal alimentar pentru a stabili legături între starea lor de sănătate şi alimentaţie. Demersul nostru permite aflarea cu mai multă precizie a acţiunii nutrienţilor’, adaugă el.

Citeste si:

Următoarea etapă ar fi consolidarea efectelor polifenolilor (antioxidanţi), care se găsesc în cantităţi mari şi în căpşuni, struguri, pătrunjel, anghinare şi varza de Bruxelles. Cercetătorii amintesc în încheiere că merele trebuie consumate cu coajă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.