Sari la conținut

Mergi des la toaletă? Poate semnala riscul unui viitor atac de cord. Ce faci în caz de probleme cardiace în timp ce te afli în toaletă

Mergi des la toaletă? Poate semnala riscul unui viitor atac de cord. Ce faci în caz de probleme cardiace în timp ce te afli în toaletă.

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces la nivel global, cu aproximativ 18 milioane de decese în fiecare an, potrivit OMS. Atacurile de cord, spun medicii, cauzează cele mai multe decese printre toate celelalte boli cardiovasculare și o treime din aceste decese apar prematur sub vârsta de 70 de ani.

Atacul de cord se întâmplă de obicei din cauza unor decizii proaste de stil de viață care cauzează diverse alte probleme, dar cercetările recente au evidențiat un factor de risc – mișcările tale zilnice ale intestinului.

Cercetătorii au examinat asocierile frecvenței mișcărilor intestinale cu bolile vasculare și non-vasculare majore din afara sistemului digestiv. Studiile au indicat că, în timp mișcărilor intestinale, puteți depune mult efor. Dacă există o problemă cardiovasculară presantă, aceasta poate pune mult stres asupra inimii, iar dacă funcția inimii este deja compromisă, aceasta ar putea declanșa un stop cardiac brusc.

Mersul la baie poate declanșa, de asemenea, ceva numit răspuns vasovagal. Folosirea băii pune presiune asupra nervului vag, care uneori poate încetini ritmul cardiac.

Folosirea toaletei de mai multe ori pe zi poate fi periculoasă

Pe baza diferitelor studii, a avea mișcări intestinale de mai multe ori pe zi are un risc mai mare de boală cardiacă ischemică. Cea mai scăzută frecvență a mișcărilor intestinale, care este mai mică de trei ori pe săptămână, este, de asemenea, asociată cu riscuri mai mari de a avea probleme cardiace.

În funcție de dieta, vârsta și activitatea zilnică, regularitatea poate însemna orice, de la trei mișcări intestinale pe zi la trei în fiecare săptămână.

De asemenea, medicii cred că cei care suferă de constipație au mai multe șanse de a face infarct.

Ce să faci în caz de probleme cardiace în timp ce te afli în toaletă?

Dacă există o urgență medicală în timp ce sunteți la toaletă, este important să obțineți ajutor chiar dacă vă simțiți jenat. Dacă simțiți brusc următoarele simptome, alertați pe cineva:

  • Dureri în piept
  • Dificultăţi de respiraţie
  • Ameţeli
  • Greață și vărsături
  • Senzație de inconștiență

Potrivit Healthline, câteva sfaturi pe care trebuie să le rețină persoanele cu boli cardiovasculare atunci când sunt într-o toaletă sunt:

1. Nu te scufunda în apă fierbinte deasupra pieptului

2. Setați un cronometru sau o alarmă când faceți baie sau mergeți la toaletă

3. Nu faceți niciodată un duș fierbinte după ce ați luat un medicament relaxant

4. Țineți întotdeauna telefonul la distanță de un braț în caz de urgență

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel