Sari la conținut

Mesajul primei persoane vaccinate anti-covid din România

Numărul persoanelor imunizate anti-covid, în data de 21 ianuarie 2021

Mesajul primei persoane vaccinate anti-covid din România: „Oamenii să deschidă bine ochii și să se vaccineze pentru a scăpa de această greutate” – Mihaela Anghel, primul român care s-a vaccinat împotriva COVID-19.

Mihaela Anghel are 26 de ani, este asistentă medicală generalistă la Institutul Național „Matei Balș” și a făcut parte din echipa care în 27 februarie a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

„Am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin făcut până acum”, a spus asistenta medicală.

Mesajul ei pentru români: „Să deschisă bine ochii și să vină să se vaccineze ca să scăpăm de această greutate ce ne apasă pe toți. (…) Să nu mai aștepte să se îmbolnăvească ei sau ce dragi ca să își dea seama că există această boală”.

Întrebată care este cazul care a impresionat-o cel mai mult în aceste zece luni de pandemie, asistenta medicală a spus să este vorba despre un tânăr de 33 de ani: „Un băiat de 33 de ani care a fost în terapie intensivă și a stat cam 3 luni – 3 luni și jumătate și nu s-a mai putut face nimic. A fost pentru toți ceva urât”.
Adeverinta de vaccinare pentru prima persoană din Romania vaccinată împotriva COVID
Foto: RO-Vaccinare
„Am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin făcut până acum”, a spus asistenta medicală.

Campania de vaccinare anti-COVID a început în România duminică la ora 9.00, când a fost vaccinată prima persoană – Mihaela Anghel.

Primele doze de vaccin au fost distribuite la Institutul Matei Balș din București și la celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în linia întâi în lupta cu noul coronavirus.
În total, România ar urma să primească de la Comisia Europeană vaccin pentru imunizarea a 10,7 milioane de persoane. Vaccinarea populației ar urma să înceapă în primăvară.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel