Sari la conținut

Mesajul unui medic despre preotul care se zbate între viața și moarte: E incalificabil gestul de a face acuzații mincinoase

Cătălin Ioan Moroșan-Olari, preot din Constanța, a fost internat în stare gravă după ce ar fi ingerat o substanță necunpscută. În momentul de față nu se știe concret despre ce substanță este vorba și dacă aceasta a fost înghițită accidental sau nu.

Soția preotului a lansat acuzații grave la adresa Spitalului Județean din Constanța, unde este internat bărbatul:

„Încercăm de 3 zile să facem transferul la un Spital de Specialitate din București al soțului meu, Pr. Moroșan Cătălin dar ne luptăm cu morile de vânt, avem piedici la transfer. Este dreptul meu și lupt pentru el dar Spitalul Județean de Urgență Constanța nu mi-l oferă. Rog să fie distribuită postarea mea”, a scris femeia pe Facebook.

Mihaela Pundiche Butcaru, medic, a reacționat și a transmis că  a ținut să precizeze că medicii fac eforturi supraomenești pentru a-l ține în viață pe preotul Cătălin Moroșan:

Am depus un jurământ în fața lui Dumnezeu să slujesc la căpătâiul bolnavilor

„Doamne ajută! Cu maximă mâhnire sufletească și revoltă, în calitate de mamă și medic care am depus un jurământ în fața lui Dumnezeu să slujesc la căpătâiul bolnavilor, consider că este o datorie morală să intervin și să fac doar câteva precizări adevărate, care pot fi oricând probate.

Este incalificabil gestul dumneavoastră de a face acuzații mincinoase, nefondate la adresa Spitalului Județean Constanța, în condițiile în care de mai bine de o săptămână, întregul corp medical în frunte cu Managerul, au făcut eforturi susținute, continue și supra-omenești să-i salveze viața acestui om-părinte…

Mai mult, la încercările dumneavoastră de a-l transfera în altă instituție din București, toți colegii au răspuns afirmativ, și chiar la comanda dumneavoastră și în prezența dumneavoastră au acceptat și vorbit cu medicii din București, care înțelegând starea critică și foarte gravă a pacientului, nu și-au dat acordul să îl primească în acele spitale.

Chiar și în aceste condiții, colegii din terapie intensivă, medicală, neurologie, neurochirurgie, hemodializă, imagistică, etc, se zbat secundă de secundă, din primul moment să-i salveze viața, în condițiile în care ați ascuns și modificat adevărul despre cronologia faptelor și apariția primelor semne clinice în cazul acestei “intoxicații cu substanța necunoscută”, lucru care ar fi fost poate foarte util pentru a-i salva viața, dacă se cunoștea din primele ore etiologia comei în care se afla pacientul din momentul în care l-ați adus la spital.

Este mare păcat ceea ce faceți din toate punctele de vedere… Noi, medicii, ne facem datoria față de pacienți, chiar dacă aparținătorii aruncă cu noroi în noi, pentru că faptele noastre sunt “contabilizate” de Dumnezeu, așa cum va veni momentul să fie “contabilizate” și ale dumneavoastră…

Mare păcat… Iar pentru toți cei care fac comentarii nefondate și neadevărate, nu vreau să vă spun decât că sunteți într-o mare eroare…

Toți medicii din Spitalul Județean fac în continuare eforturi susținute

În nume propriu vă asigur, că toți medicii din Spitalul Județean fac în continuare eforturi susținute să-i salveze viața părintelui, dându-și în orice secundă acordul ca pacientul să fie transportat în orice alt loc unde familia dorește, la cererea familiei, care trebuie să înțeleagă că starea gravă în care se află nu îi permite transportul în condiții de maximă siguranță”, a scris medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.