miercuri, februarie 8, 2023

Mesele de Crăciun sunt savuroase, dar grele! În acest context, medicul specializat în medicină de urgență Tudor Ciuhodaru, ne recomandă cum putem fi cumpătați atunci când ne așezăm la masă.

Moderația ar trebui să fie cheia alimentației și de sărbătoarea Crăciunului. Adică mai puțină carne și grăsimi, atrage atenția celebrul medic.

Dr. Tudor Ciuhodaru atrage atenţia că este foarte important să fim atenţi ce, cât şi cum mâncăm la masa de Crăciun, mai ales dacă am ţinut post. În caz contrar, avertizează medicul, sunt şanse mari de a ne petrece sărbătorile de iarnă la spital.

Te-ar mai interesa: ȘOC DE PROPORȚII ÎN PRO TV! Jurnalist celebru anch...

„Dacă vreţi să petreceţi în familie sărbătorile de iarnă – Crăciunul şi Anul Nou – şi nu prin spitale, trebuie respectate câteva reguli simple, indiferent dacă aţi postit sau nu, adaptată patologiei de bază. Adică nu dăm startul la supraalimentare de la primele ore ale dimineţii.

Este obiceiul ca după slujba de Crăciun toată lumea să se aşeze imediat la masă. Mai bine aşteptăm orele prânzului, iar alimentele trebuie introduse treptat, nu toate deodată. Adică putem începe cu o salată de crudităţi, o garnitură de legume făcute la grătar, asezonate cu friptură, o felie de ananas crud, nu din conservă. Astfel este facilitată digestia”, a explicat, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ce înseamnă un gram de sare și cum ...

Ananasul va favoriza digestia

El a arătat și că există un fruct care, consumat la masă, va favoriza digestia și va duce la evitarea problemelor digestive. „Puteți începe cu friptură, precedată de o salată de crudități, asociata unei granituri de legume făcută la grătar, urmată de o felie de ananas crud, nu din conservă, pentru a vă facilita digestia.

Nu uitați că există și salate și fructe proaspete și că puteți face o plimbare în aer liber, dacă nu, veți avea de tras după excesul caloric din această perioadă.
După post, dacă nu vrem să ajungem la spital, să începem cu brânzeturi, salate și alimentate mai puțin grase, în așa fel încât tocăturile, prăjelile, carnea grasă să fie consumate în a doua etapă și să dăm posibilitatea sistemului nostru digestiv să se acomodeze la acest aport caloric și nu numai.

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: „Am venit la emisiune și în cârje...

Combinația grăsimi, bombă pentru organism

Combinația de grăsime și alcool duce aproape întotdeauna la colecistite, pancreatite, cazuri grave. Medicul recomandă românilor să facă pauză între masă, să distanțăm la 30-40 de minute între felurile de mâncare, în așa fel încât să nu fie toate dintr-o dată.

Felia tradițională de ananas

Și felia tradițională de ananas cu rol digestiv este utilă în astfel de perioade pentru a ne suprasolicita dintr-o dată sistemul digestiv.

Te-ar mai interesa: Condimentul anti-cancer care ajută la eliminarea g...

Nu uitați că o durere epigastrică, de tipul dureri vărsături, mai ales la un pacient cu risc poate să însemne primele semene ale unui infarct miocardic și în aceste condiții evaluarea este extrem de importantă”, a mai spus medicul Ciuhodaru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private