Sari la conținut

Metoda de ajutor care va scădea tensiunea arterială dacă aveți peste 50 de ani

Tensiune arteriala
Sursa foto: arhiva doctorul Zilei
exercitii pentru scăderea tensiunii arteriale

Metoda de ajutor care va scădea tensiunea arterială. Dacă tensiunea arterială a unei persoane crește în mod regulat, acesta este un motiv evident pentru investigație . Odată ce ați găsit cauza, puteți încerca să readuceți presiunea la normal.

Dacă există o tensiune obișnuită în zona gâtului sau tulburări structurale care s-au format deja pe baza acestei tensiuni, hernii sau proeminențe, atunci fluxul de sânge din cap va fi dificil.

Fluxul sanguin principal are loc prin zona primei vertebre cervicale. Dacă mușchii spatelui gâtului sunt în permanență tensionați, atunci zona primei vertebre cervicale este comprimată. Ca urmare, lumenul vaselor se îngustează și sângele curge mai lent.

Și asta, la rândul său, înseamnă că fluxul sanguin va încetini. În același timp, creierul este unul dintre cele mai solicitante organe pentru reînnoire: consumă aproximativ 25% din oxigenul care intră în organism.

Când în creier există o lipsă de oxigen, comunică acest lucru cu o durere de cap. Dacă nu se ia nicio măsură pentru a elimina cauza deficienței, ci pur și simplu ia analgezice, creierul începe să caute soluții.

Cum se  poate îmbunătăți furnizarea de oxigen?

exercitii de relaxare
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Din punct de vedere biomecanic, trebuie să relaxați mușchii gâtului, să eliberați zona primei vertebre cervicale și să normalizați fluxul sanguin. Atunci nu va exista niciun motiv pentru a crește presiunea.

Exerciții de relaxare

Medicii recomandă o activitate fizică adecvată pacienților cu hipertensiune arterială – îmbunătățește circulația sângelui și va fi mai ușor.

Sunt necesare exercitii speciale de relaxare, de exemplu cele folositeîn gimnastica chineză.

Exercițiul „Gâtul Macaralei”

  • Stați drept pe un scaun fără suport pentru spate, cu mâinile pe genunchi;
  • Coboară capul – lasă-l să atârne la baza gâtului. Concentrați-vă atenția asupra zonei primei vertebre cervicale – aici este locul în care capul dă din cap. Și pune-ți corpului întrebarea: „Ce mă pot relaxa în această zonă?” Și, de asemenea, relaxați-vă? Și mai departe?” Nu vă grăbiți, așteptați un răspuns de la trup;
  • Și acum – ridică-ți capul încet.

Faceți exercițiul de 2-3 ori, foarte, foarte încet. Astfel organismul învață să-și restabilească relaxarea naturală. Și de îndată ce gâtul se relaxează, tensiunea arterială începe să se normalizeze.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel