Sari la conținut

Metoda INEDITĂ prin care CHINA vrea să crească rapid natalitatea

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Scăderea populației Chinei s-a accelerat, 2023 fiind al doilea an consecutiv cu un record de natalitate scăzut. Datele oficiale arată că anul trecut populația chineză a scăzut cu aproape trei milioane de persoane, adică 0,2% – la 1,409 miliarde. 

Scăderea a depășit-o pe cea înregistrată în 2022, de aproximativ 850.000 – prima dată când populația înregistrată a scăzut de la decesele în masă din cauza foametelor din epoca Mao, potrivit The Guardian.

Locuri speciale pentrru întâlniri între celibatari

În contextul crizei demografice prin care trece ţara asiatică, autorităţile chineze apelează şi la metode inedite. De pildă, unele oraşe chineze au amenajat în parcurile publice locuri speciale pentru ca persoanele singure din localitate să se cunoască între ele.

În Suzhou, localitate situată în estul Chinei, a fost deschisă o „Grădină a Întâlnirilor”, o iniţiativă care are ca scop organizarea şi formalizarea procesului de căutare de parteneri. Acest nou spaţiu are o înregistrare oficială şi oferă servicii matrimoniale gratuite, garantând un mediu „sigur şi verificat” pentru participanţi.

Înscrierea necesită prezenţa solicitantului sau a părinţilor acestuia cu acte oficiale de identitate, explică Lu Haomin, directorul Departamentului de gestionare a parcurilor urbane din Suzhou, citat de ziarul local The Paper. Odată ce înregistrarea este finalizată, informaţiile sunt publicate pe panourile de afişaj amplasate în locuri special amenajate.

Iniţiativa răspunde unei propuneri cetăţeneşti, prezentate autorităţilor la începutul acestui an, care a subliniat importanţa sprijinirii sociale a tinerilor adulţi în căutarea unor relaţii de iubire.

sursa foto: wikipedia.com

Pe lângă un sistem de verificare a identităţii, proiectul are sprijinul oficial pentru a asigura autenticitatea şi securitatea, spre deosebire de scandalurile care au afectat atât serviciile de dating tradiţionale, cât şi cele online, cum ar fi taxele confuze, scurgerile de informaţii, escrocheriile şi căsătoriile frauduloase.

Panou cu anunţuri, accesibil tuturor persoanelor singure

În luna martie a anului trecut, oraşul Changzhou (est) a inaugurat un spaţiu menit să încurajeze socializarea în rândul tinerilor singuri, în timp ce oraşul Wenliang (est) a creat un spaţiu de relaţionare pentru a facilita găsirea de către tineri a unui partener prin intermediul unui panou de anunţuri accesibil tuturor persoanelor singure din oraş, cu opţiuni de înregistrare atât online, cât şi faţă în faţă.

În ultimii ani, multe localităţi chineze au lansat diverse iniţiative de dating pentru persoanele singure, care sunt peste 200 de milioane în China.

Datele oficiale ale Ministerului Afacerilor Civile din gigantul asiatic au relevat un total de 7,68 milioane de căsătorii în 2023, o creştere de 12,4% de la an la an faţă de 6,83 milioane în 2022, cea mai mică cifră de la începutul înregistrărilor, în 1986, potrivit Agerpres.

La cel de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist Chinez, care a avut loc în 2022, partidul de guvernământ a subliniat că ţara are nevoie de un sistem care „să crească rata natalităţii şi să reducă costurile legate de sarcină, naştere, şcolarizare şi creşterea copiilor”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel