vineri, februarie 26, 2021

Adulţii cu diabet zaharat de tip 2 vor avea o nouă opţiune terapeutică. Medicamentul inovator, disponibil în prezent şi în România, se numeşte Suliqua şi reprezintă o combinaţie injectabilă a două clase de medicamente antidiabetice.

Medicamentul a fost inclus recent în lista de medicamente compensate integral, iar  pacienţii care sunt eligibili pot fi stabiliţi doar de către medicul specialist.

Metoda este revoluţionară pentru că ea asigură un foarte bun control glicemic cu o singură injecţie pe zi.

(…), imaginaţi-vă ce înseamnă pentru o persoană care se trata cu tablete sau se trata cu patru injecţii de două tipuri de insulină pe zi pentru a atinge obiectivele glicemice, dintr-o dată se tratează cu o injecţie”, a spus Nicolae Hâncu, preşedinte de onoare a Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Injecţia se face o dată pe zi, dimineaţa, și se realizează un test glicemic înainte. “Asocierea celor două şi introducerea precoce în tratament sigur că va duce la un control glicemic precoce şi bun, dar pe lângă acest lucru duce la acest control glicemic în condiţii de siguranţă (…) acest medicament, prin asocierea celor două molecule, face ca riscul de hipoglicemie să fie scăzut” , a spus, la rândul său, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Romulus Timar.

El a afirmat că în România o persoană adultă din zece are diabet zaharat, boală care reprezintă principala cauză de orbire în toată lumea.

“E principala cauză de amputaţii la nivelul membrelor inferioare, scurtează durata vieţii pacientului”, a menţionat Timar.

Romulus Timar a mai afirmat că Suliqua este un medicament inovativ ce asociază într-o injecţie două medicamente diferite.

Doctorul Eduard Prisăcariu a precizat că Suliqua se prezintă sub forma unui stilou injector şi că injecţia subcutanată este uşor de efectuat.

Ultimele stiri

Parteneri